Image

Swedbank vadībā līdz ar jauno gadu notikušas izmaiņas, Astra Šepa kļuvusi par Swedbank Individuālās apkalpošanas daļas jeb Private Banking vadītāju, kamēr Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļu turpmāk vadīs Olga Kotova.

Astrai Šepai ir gandrīz 20 gadu pieredze finanšu nozarē, ar specializāciju tieši ieguldījumu un uzņēmumu finansēšanas jomā. Pirms pievienošanās Swedbank Astra Šepa strādājusi Baltijas lielākajā investīciju fondu pārvaldniekā BaltCap, tostarp kā valdes locekle. Tāpat bijusi arī dažādu uzņēmumu padomes locekle, piemēram, dārza mēbeļu ražotājā EKJU, auto dīlera uzņēmumā Adam Auto, kosmētikas ražotājā Stenders, šokolādes ražotājā Pure Chocolate u.c.

Papildus pieredzei uzņēmējdarbībā, Astra Šepa darbojusies arī nevalstiskajās organizācijās un nozares interešu pārstāvniecībā, darbojoties Latvijas Riska Kapitāla asociācijas valdē, tostarp kā valdes priekšsēdētāja. Savā līdzšinējā darbā Swedbank vadījusi mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas segmentu Rīgas reģionā. Viņai ir augstākā izglītība ekonomikā un finansēs, kas iegūta Rīgas ekonomikas augstskolā, kā arī papildus izglītojusies līderības, pārrunu vadības, riska kapitāla pārvaldības, un biznesa efektivitātes jomās, tai skaitā Oxford Saïd Business School.

Tikmēr Olga Kotova jau no 15.decembra ir sākusi pildīt Swedbank Lielo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājas amata pienākumus. Vairāk nekā 25 gadu krāta pieredze biznesa un vadības jomā dažādās industrijās. Pēdējos vairāk nekā 13 gadus viņa vadījusi savu dibināto uzņēmumu Baltic Commercial Aviation Training. Tāpat Olgai Kotovai ir pieredze, strādājot dažādos vadības līmeņa amatos. Vairāk nekā gadu vadīja Arcolat Latvijā, tāpat vairāk nekā 6 gadus strādāja Tetra Pak – gan kā biznesa attīstības vadītāja Ziemeļeiropas reģionā, gan kā mārketinga vadītāja un kategoriju vadītāja Baltijā. Ražošanas uzņēmumā Saga Group pildījusi pārdošanas vadītāja eksporta tirgos amatu, vadījusi pārdošanas un mārketinga nodaļu, kā arī bijusi uzņēmuma komercdirektore.

Papildus pieredzei biznesā, Olga Kotova darbojusies nevalstiskajā organizācijā New Do(o)r, kuras mērķis ir veidot ilgtspējīgu sociālo uzņēmumu ekosistēmu, veidojot akselerācijas programmas un atbalstot cilvēkus, kas vēlas savas sociālās iniciatīvas pārvērst efektīvā uzņēmējdarbībā. Viņai ir maģistra grāds ekonomikā, kas vēlāk ir papildināts mācoties finanses, līderību un mārketingu IMD Business School un Management Centre Europe.

Olga Kotova arī ir pirmā sieviete no Latvijas, kura ir uzkāpusi Everesta virsotnē.


Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk