Image

Līdz 4. martam vietnē biznesaskices.projektubanka.lv ikviens aicināts atbalstīt jauniešu ilgtspējīga biznesa projektus – konkursa “Biznesa skices” 10 finālistus. Sabiedrības vērtējums, ko veidos balsu skaits un ieguldītais finansējums, palīdzēs noskaidrot Swedbank, Junior Achievement Latvia (JAL) un Projektu bankas organizētā konkursa uzvarētājus un vairāk nekā 6000 eiro lielā naudas balvu fonda ieguvējus, kā arī veicinās vidusskolēnu mācību uzņēmumu ideju īstenošanos.

“Iepriecina, ka Covid-19 radītās pandēmijas laiku jaunieši izmantojuši, lai domātu par risinājumiem mūsdienu problēmām. Konkursa “Biznesa skices” darbi atspoguļo jauniešiem aktuālo, vides saudzēšanai izvirzoties kā galvenajai tēmai. Daļa no konkursa finālistiem jau radījuši savu produktu prototipus un citi ir ceļā uz to, lai piedāvātu sabiedrībai praktiskus risinājumus klimata pārmaiņu mazināšanai un sabiedrības mazaizsargātāko grupu atbalstam,”

– stāsta konkursa žūrijas komisijas priekšsēdētājs un Swedbank Finanšu institūta vadītājs Reinis Jansons.

No kopumā 83 konkursam “Biznesa skices” iesniegtajiem biznesa plāniem labāko desmitniekā žūrija ierindojusi Babītes, Daugavpils, Ķekavas, Madonas, Rīgas, Valmieras un Ventspils vidusskolēnu mācību uzņēmumu projektus.

Konkursa “Biznesa skices” finālisti: 

  • Āgenskalna Valsts ģimnāzijas komanda Kechi radījusi daudzfunkcionālu klipsi no vegāniskās ādas drošai un ērtai vadu organizēšanai.
  • Babītes vidusskolas skolnieces izveidojušas apgleznotas krūzes ar jūras ainavu estētiskam baudījumam attālinātajā un vienmuļajā ikdienā (Krūze un Jūra).
  • Daugavpils Valsts ģimnāzijas komanda EcoLife gatavi izstrādāt sociālo platformu ar GreenCoin virtuālo valūtu un elektroenerģijas mērītāju dabai draudzīgu paradumu veicināšanai.
  • Ķekavas vidusskolas jaunieši radījuši ilgtspējīgu kredītkaršu turētāju no koka elegantā dizainā jeb kociņmaciņu.
  • Madonas Valsts ģimnāzijas komanda Re-Grain izstrādājusi ēdamus vienreizlietojamos traukus, kas ir videi draudzīgi un dabā ātri sadalās.
  • Rīgas Valsts vācu ģimnāzijas audzēkņi piedāvā zaļākai planētai komplektu ar augu bioloģiski noārdāmā podiņā un lietotni tā izaudzēšanai (Ekomatiks).
  • Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas skolnieces radījušas dizaina lampas no otrreiz izmantotām trīslitru burkām (La Lumi).
  • Valmieras tehnikuma komanda Blind ABC piedāvā Braila raksta tāfelīti ar skaņas elementiem neredzīgiem bērniem alfabēta apgūšanai, savukārt skolēnu mācību uzņēmumam Spoonable ir ideja par daudzfunkcionālu instrumentu ēšanas atvieglošanai cilvēkiem ar Parkinsona slimību.
  • Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas jaunieši iecerējuši uzsākt ražot dabai draudzīgas krāsojamās grāmatas 3D formātā – krāsojamās rotaļlietas (Clay Play).

Swedbank konkurss “Biznesa skices” ir biznesa plānošanas sacensība to vidējās izglītības iestāžu vecāko klašu un kursu audzēkņiem, kuru skolās izmanto Junior Achievement Latvia mācību metodi Skolēnu mācību uzņēmums. Visi konkursa dalībnieki iegūs vērtīgas biznesa zināšanas un iemaņas, un trīs labākās komandas saņems reālas naudas balvas sava biznesa uzsākšanai (1. vieta – 3000 eiro, 2.vieta – 2000 eiro, 3. vieta – 1000 eiro). Par komandas veiksmīgu dalību konkursā jeb, iegūstot 1., 2., vai 3. vietu, to konsultējošie skolotāji līdz ar gandarījumu par audzēkņu panākumiem saņems naudas balvu 200 EUR apmērā. Plašāka informācija konkursa interneta vietnē https://konkurss.biznesaskices.lv/.

RUS: Молодые люди создали 10 устойчивых бизнес-решений для современных вызовов

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk