Image

Jaunuzņēmums Longenesis iekļuvis Pasaules Uzņēmējdarbības kausa (Entrepreneurship World Cup – EWC) TOP100 uzņēmumu skaitā, izturot konkurenci starp 30 000 uzņēmumiem. Jau otro gadu pēc kārtas Swedbank un partneru rīkotā Pasaules Uzņēmējdarbības kausa Latvijas nacionālā fināla uzvarētājs tiek iekļauts starp prestižākajiem dalībniekiem. No 10. līdz 12. martam Longenesis piedalīsies globālajā finālā Rijādā, Saūda Arābijā, lai cīnītos par balvu fondu viena miljona ASV dolāru apmērā.

Longenesis ir veselības tehnoloģiju jaunuzņēmums no Rīgas, kas vairākkārt paātrina farmācijas industrijas klīnisko pētījumu gaitu, vienlaikus nodrošinot drošu un caurskatāmu pacientu datu apstrādi.

Emīls Sjundjukovs, Longenesis līdzdibinātājs un izpilddirektors:

“Pasaules Uzņēmējdarbības kauss sniedz mums iespēju ne tikai iepazīties ar jaunuzņēmumiem no visām pasaules valstīm un apmainīties ar pieredzi, bet arī skaļi pastāstīt par mūsu uzņēmumu visai pasaulei, nesot Latvijas vārdu uz fināla skatuves. Mūsu komanda ir neaprakstāmi priecīga par šādu panākumu – tas ir papildu pierādījums tam, ka strādājam pie tehnoloģijām, kas nes pievienotu vērtību starptautiskajā tirgū. Esam gandarīti redzēt Latvijas karogu starp valstīm, kas iekļuvušas globālajā finālā. Kopā ar komandu gatavojamies finālam ar mērķi pastāstīt, kā tehnoloģijas, kas rādītas tepat Latvijā, veido mehānismus veselības jomas pētniecībai un atbalsta pacientus globāli.”

Jevgenijs Ivanovs, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs:

“Esam lepni un gandarīti, ka jau otro gadu pēc kārtas Pasaules Uzņēmējdarbības kausa fināla uzvarētāji sasniedz lieliskus rezultātus arī starptautiskā vidē un tiek iekļauti šajā prestižajā topā! Šis ir atkārtoti vēsturisks notikums, un varam tikai lepoties par mūsu uzņēmēju sasniegumiem. Vēlam Longenesis lielisku startu Rijādā, Saūda Arābijā, savu ideju prezentējot investoriem un žūrijai.”

EWC 100 dalībnieki ir no Āfrikas (6), Āzijas (17), Eiropas (28), Tuvajiem Austrumiem (12), Ziemeļamerikas (14), Okeānijas (2), Dienvidamerikas (20) un Karību jūras reģiona (1).

Paredzams, ka globālā fināla uzvarētājam tiks piešķirti 300 000 ASV dolāru, 2. vietas ieguvējam 200 000 ASV dolāru un par 3. vietu – 150 000 ASV dolāru. Tāpat arī citās kategorijās finālisti varēs sacensties par atsevišķām naudas balvām un investīcijām uzņēmuma attīstībai.

TOP100 finālistiem atlaižu veidā ir pieejami dažādi pakalpojumi un atbalsts no tādiem pakalpojumu sniedzējiem kā AWS, Freshworks, Google Cloud, Hubspot, Stripe, Zoom un citiem uzņēmumiem, kopējai atbalsta summai sasniedzot 100 000 ASV dolārus.

Pasaules Uzņēmējdarbības kausa nacionālā fināla rīkotājs ir Swedbank kopā ar Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūru, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru un Riga TechGirls, kas vienlaikus bija nacionālā fināla žūrijas locekļi.

Par Pasaules Uzņēmējdarbības kausu

Swedbank kopš 2020. gada oktobra kļuvusi par Global Entrepreneurship Network pārstāvi Latvijā. Šī pārstāvība paver unikālas tiesības jau otro reizi organizēt EWC nacionālo finālu Latvijā, kas ir pasaules vadošā inovatīvās uzņēmējdarbības ekosistēma un notiek vairāk nekā 200 valstīs.

 

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk