Image

Swedbank vienojies ar kokapstrādes uzņēmumu SIA Krauss par investīcijām ražotnes attīstībā. Uzņēmums ieguldīs divu jaunu ražošanas līniju iegādē, kas palīdzēs efektīvāk garināt kokmateriālus, uzstādīt koksnes defektu skenerus, kā arī atjaunot zāģēšanas līniju neapmalotu dēļu apstrādei. Paredzams, ka ieguldījumi ne tikai ļaus palielināt uzņēmuma ražošanas jaudas, bet arī uzlabot tā energoefektivitāti.

 SIA Krauss ir kokapstrādes uzņēmums, specializējies bērza pārstrādē. Uzņēmuma produktu grupā ietilpst zāģmateriāls, mēbeļu un būvelementu detaļas un sagataves, tostarp līmētas detaļas, apkures briketes, kā arī nodarbojas ar šķeldu un skaidu tirdzniecību. Uzņēmums darbojas kopš 1999. gada un nodarbina vairāk nekā 130 darbiniekus. SIA Krauss pieder divas ražotnes – kokzāģētava Cesvaines novadā un apstrādes ražotne Klintaines pagastā Pļaviņu novadā. Gadā SIA Krauss pārstrādā vairāk nekā 50 tūkstošus kubikmetru bērza zāģbaļķu.

Kā uzsver uzņēmuma valdes loceklis Igors Mašals:

“Ražošanas jaudu un efektivitātes palielināšana ir katra ražojoša uzņēmuma panākumu pamats. Bez precīzu un mūsdienīgu iekārtu izmantošanas ražošanas procesā, nav iespējams saražot kvalitatīvu preci. Līdz ar to, lai tā būtu pieprasīta kā Latvijā, tā arī eksporta tirgos, ieguldījumi kvalitātē ir pamatu pamats”.

Lielāko daļu saražotās produkcijas SIA Krauss eksportē uz vairāk nekā 20 valstīm Eiropā, Āzijā, Amerikā, vietējā tirgū realizējot tikai ap 20% no visa produkcijas apjoma. Uzņēmums ir veiksmīgi iekļāvies arī globālo ražotāju piegādes ķēdēs, sadarbojoties ar tādiem uzņēmumiem, kā IKEA, Jeld Wen u.c.

Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Lauris Mencis atzīst –

“SIA Krauss ir piemērs Latvijas uzņēmējiem, kuri no Latvijas dabas bagātībām ražo preci ar augstu pievienoto vērtību. Uzņēmums ne tikai tirgo apaļkoksni, bet arī ražo specifiskas, līmētas detaļas, kuras tiek izmantotas mēbeļu ražošanā. Turklāt, uzņēmums tiecas uz bez atlikumu ražošanu, jo no ražošanas procesā pārpalikušajiem resursiem, tiek radīti citi produkti – briketes un tirgotas skaidas.”

Neskatoties uz kopējo apgrozījuma kritumu nozarē, SIA Krauss pērn spējis kāpināt ieņēmumus par 10%. 2020.gadā apgrozīti teju 10 miljoni eiro, kamēr neauditētā peļņa pērn pārsniedza 700 tūkstošus eiro. Uzņēmums vienādās daļās pieder 3 privātpersonām – Jānim Valertam, Gatim Gulbim un Svetlanai Mašalai.

RUS: Деревообрабатывающая компания Krauss получает финансирование в размере 1,7 миллионов на повышение эффективности производства

Papildu informācijai:
Jānis Krops
Swedbank Mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk