Image

Iesniegto kredītbrīvdienu pieteikumu skaits gan no juridiskajām personām, gan privātpersonām arī septembrī un oktobrī joprojām ir zems un nepārsniedz dažus pieteikumus nedēļā, liecina bankas Citadele apkopotie dati.

Lai gan moratorijs par vienotu banku pieeju kredītbrīvdienu pieteikšanai septembrī noslēdzās, kredītbrīvdienas joprojām ir pieejamas un katru gadījumu Citadele turpina izskatīt individuāli. Negaidītu finanšu izaicinājumu gadījumā klienti tiek aicināti savlaicīgi vērsties bankā. 

Kopumā līdz novembrim Citadele Latvijā saņēmusi 1345 kredītbrīvdienu pieteikumus, un 96 % no tiem ir iesniegti ārkārtas situācijas laikā no marta līdz jūnijam. Vasaras laikā kredītbrīvdienu pieteikumu skaits saruka no pāris pieteikumiem dienā līdz dažiem pieteikumiem nedēļā, un tāds tas saglabājas joprojām.

Kopš ārkārtas situācijas beigām 10. jūnijā līdz oktobra beigām Citadele saņēmusi 51 kredītbrīvdienu pieteikumu – lielākoties līzinga, patēriņa un hipotekārā kredīta maksājumu atlikšanai.

“Vērojam pozitīvu tendenci –  gan uzņēmējiem, gan privātpersonām maksājumu veikšana nesagādā grūtības, neskatoties uz Covid-19 izplatības pieaugumu rudenī. Piesardzības pasākumi un ierobežojumi cīņā ar Covid-19 ir segmentētāki un mērķtiecīgāki, kā arī uzņēmēji un iedzīvotāji vasaras laikā ir pielāgojušies un vairāk sagatavojušies jaunajai realitātei. Lai arī moratorijs par vienotu banku pieeju kredītbrīvdienu pieteikšanai septembrī noslēdzās, kredītbrīvdienas joprojām ir pieejamas un katru gadījumu mēs turpinām izskatīt individuāli.  Ja ir radušies negaidīti finansiāli sarežģījumi, aicinām gan privātpersonas, gan uzņēmējus savlaicīgi vērsties bankā, lai kopīgi meklētu klientiem labākos risinājumus. Pavasarī gūtā pieredze bankai un uzņēmumiem palīdzēja vēl vairāk nostiprināt attiecības un kļūt par saliedētākiem partneriem,”

 – stāsta Vladislavs Mironovs, Citadeles valdes loceklis.

Kopumā Citadelē 876 jeb 65 % kredītbrīvdienu pieteikumi Latvijā  saņemti no privātpersonām – 481 ir patēriņa kredīta maksājumu atlikšanai un 395 hipotekārā. Līzinga maksājumu atlikšanai saņemti 295 pieteikumi – 112 no privātpersonām un 183 uzņēmumiem. Mazo un vidēju uzņēmumu segmentā saņemti 114, savukārt lielo uzņēmumu – 60 kredītbrīvdienu pieteikumi.

Kopš marta Citadele visā Baltijā saņēmusi 2496 pieteikumus kredīta maksājumu atlikšanai. No tiem 26 % ir pieteikumi hipotekārā kredīta maksājuma atlikšanai, 28 % – patēriņa kredīta un 27 % – līzinga. Savukārt 16 % sastāda mazo un vidējo uzņēmumu pieteikumi, bet lielo uzņēmumu pieteikumi – 3 %.

Kredītbrīvdienu pieteikumu skaits strauji sāka pieaugt pēc 12. marta, kad Latvijā tika izsludināta ārkārtējā situācija, un divu nedēļu laikā pieteikumu skaits pieauga līdz vairāk nekā 100 pieteikumiem dienā. Aprīļa laikā pieteikumu skaits dienā saglabājās augsts – no 80 līdz 100 pieteikumiem, tomēr kopš maija sākuma bija novērojams stabils samazinājums. Maijā vidēji dienā tika saņemti ne vairāk kā 20 pieteikumi, savukārt jūnija pirmajās nedēļās ne vairāk kā pieci pieteikumi dienā visā Baltijā.

 

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt klientiem un biznesam visā Baltijā vairāk iespēju.

Līdzās klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu: sākot ar mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķiniem un zibmaksājumiem, un beidzot, kā pirmie Baltijā, piedāvājot atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadele ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem. Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

 

Papildu informācija:
Kristīne Mennika
Korporatīvās komunikācijas vadītāja
AS “Citadele banka”
Tālr. 26528533
E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv
www.citadele.lv

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk