Image

Jau ceturto gadu Finanšu nozaru asociācija (Asociācija) kopā ar Junior Achievement Latvia un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību (LIZDA), aicina 7.-9.klases, reģistrēties Eiropas Banku Federācijas (EBF) “European Money Quiz” viktorīnai ar mērķi pārbaudīt zināšanas finansēs, matemātikā, kiberdrošībā un 26. martā plkst.10.00 tiešsaistē piedalīties nacionālajā finālā, lai sacenstos par iespēju piedalīties viktorīnā Eiropas līmenī.

  • Viktorīna palīdz skolēniem interaktīvā veidā apgūt un pilnveidot finanšu prasmes
  • Latvijas viktorīnas uzvarētāji tiks virzīti uz Eiropas mēroga fināla viktorīnu, kurā tiem būs iespēja cīnīties par uzvaru 30 Eiropas valstu konkurencē

Klases aicinātas līdz 24. martam reģistrēties un gatavoties viktorīnai “Kahoot!” platformā. Reģistrēt klasi dalībai nacionālajā “European Money Quiz” viktorīnā iespējams Asociācijas mājaslapā – https://ej.uz/EMQ2021. Turpat atrodami arī viktorīnas treniņu jautājumi.

Ņemot vērā Eiropas valstīs ieviestos COVID-19 ierobežojošos drošības pasākumus, “European Money Quiz” viktorīna gan nacionālajā, gan Eiropas līmenī, līdzīgi kā iepriekšējā gadā, notiks attālināti tiešsaistē.

Viktorīna notiks divos posmos. Eiropas naudas nedēļas ietvaros, 26. martā skolu klases tiešsaistē bezmaksas mācību platformā “Kahoot!” piedalīsies nacionālajā finālā. Šogad klašu viktorīnas dalībniekiem, kuras Latvijas nacionālajā finālā iegūs visvairāk punktu skaitu, tiks sagatavotas īpašas balvas no viktorīnas atbalstītājiem: Swedbank, Luminor banka, Citadele banka, Baltic International Bank un Signet Bank.

Savukārt nacionālā fināla dalībnieki – divi skolēni no klases, kas ieguva vislielāko punktu skaitu – 20. aprīlī piedalīsies ‘’European Money Quiz’’ Eiropas finālā, cīnoties par Eiropas čempionu titulu finanšu pratībā un EBF sarūpētajām balvām.

Par ‘’European Money Quiz’’ viktorīnu

“European Money Quiz” notiek kopš 2018. gada. Viktorīnā paredzēts piesaistīt simtiem tūkstošu bērnu no 30 Eiropas valstīm. Viktorīnu spēlē bezmaksas mācību platformā “Kahoot!”, un tā ietver jautājumus par finansēm, matemātiku, kiberdrošību. Nacionālajā finālā viktorīnas jautājumi ir latviešu valodā, savukārt Eiropas mēroga fināla viktorīna notiks angļu valodā.

Asociācija ir izveidojusi dažādas viktorīnas latviešu valodā “Kahoot!” platformā, lai palīdzētu skolēniem sagatavoties nacionālajam finālam. Aicinām skolotājus arī ikdienas darbā izmantot viktorīnas, lai padarītu mācību procesu interaktīvu un aizraujošu.

Eiropas naudas nedēļa

Eiropas naudas nedēļa ir ikgadēja iniciatīva, kas veicina finanšu pratību visā Eiropā. Visas nedēļas garumā katru gadu martā 30 + valstīs notiek simtiem pasākumu, lai atzīmētu finanšu pratību Eiropā. Nedēļa ir tapusi, lai sakristu ar globālo naudas nedēļu un daudzām nacionālajām naudas nedēļām, kuras tiek aizvadītas visā Eiropā. Eiropas naudas nedēļu organizē valstu banku asociācijas visā Eiropā koordinējoties ar Eiropas banku federāciju. 2021. gadā Eiropas Naudas nedēļa paredzēta 22. – 26. martā.

Eiropas Banku federācija un Finanšu nozares asociācija kā tās biedri rūpējas par finanšu izglītību.

 

Sagatavoja:

Armands Onzuls
Finanšu nozares asociācijas konsultants
armands.onzuls@financelatvia.eu; +371 28861674

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk