Image

Baltijas valstīs lielākais vēja enerģijas ražotājs Igaunijas atjaunojamās enerģijas uzņēmums Enefit Green šodien izziņojis savu akciju sākotnējo publisko piedāvājumu (IPO). Uzņēmums akcijas kotēs Tallinas fondu biržā. Latvijas privātajiem ieguldītājiem arī būs iespēja pieteikties Enefit Green akcijām. Viens no piedāvājuma organizētājiem ir Swedbank Igaunija.

Enefit Green, kas ir Eesti Energia grupas Igaunijas valstij piederošs meitas uzņēmums, ir paziņojis par akciju piedāvājumu no šodienas, 5.oktobra plkst. 10:00 līdz 14. oktobra plkst. 14:00 (Swedbank klientiem visā Baltijā ir iespēja bezmaksas pieteikties akcijām, izmantojot internetbanku – pieteikumus iesniedzot līdz 14. oktobra plkst. 12:00). Piedāvājuma cenas diapazons ir no 2,45 eiro līdz 3,15 eiro par akciju un galīgā pārdošanas cena tiks noteikta pēc pieteikšanās perioda beigām. Pieteikšanās cena privātajiem ieguldītājiem ir 3,15 eiro par akciju, kas vēlāk tiks ieturēta saskaņā ar galīgo pārdošanas cenu. Akcijas tiek publiski piedāvātas tikai Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

“Ieguldītājiem ir iespēja kļūt par līdzīpašniekiem vienai no reģiona spēcīgākajām atjaunojamās enerģijas kompānijām. Ņemot vērā Enefit Green profilu un sākotnējā publiskā piedāvājuma apmēru, sagaidām lielu investoru interesi par šo piedāvājumu. Dalība atjaunojamās enerģijas uzņēmuma akciju piedāvājumā ir arī iespēja ikvienam dot pienesumu videi draudzīgākas enerģijas ražošanas veicināšanā un tādējādi palīdzēt ierobežot klimata pārmaiņas”,

uzsver Swedbank Baltijas un Somijas ieguldījumu pakalpojumu vadītājs Mihkels Torims (Mihkel Torim).

Kā norādījis Enefit Green valdes priekšsēdētājs Āvo Kērmas (Aavo Kärmas), ar akciju piedāvājumā piesaistīto līdzekļu palīdzību plānots īstenot uzņēmuma izaugsmes stratēģiju un līdz 2025. gadam palielināt atjaunojamās enerģijas ražošanas jaudu par vairāk nekā 2 reizēm salīdzinājumā ar šī brīža rādītāju, sasniedzot 1100 megavatus.

“Enefit Green prognozē, ka, lai sasniegtu šo mērķi, nepieciešams ieguldīt līdz pat 600 miljoniem eiro nākamo divu gadu laikā, kam mēs daļēji izmantosim akciju emisijas gaitā piesaistītos līdzekļus. Galvenais mērķis ieguldījumiem jaunu vēja un saules enerģijas parkos ir atjaunojamās elektroenerģijas ražošanas un uzņēmuma ieņēmumu palielināšana,”

sacīja Āvo Kērmas.

Enefit Green ir atjaunojamās enerģijas uzņēmums, kam pieder 22 vēja parki, 38 saules enerģijas parki, 4 koģenerācijas stacijas, granulu ražotne un hidroelektrostacijas Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. 2020. gadā uzņēmums saražoja kopumā 1,35 teravatstundas (TWh) elektrības.

Sagaidāms, ka Enefit Green akciju tirdzniecība Nasdaq Tallinn galvenajā sarakstā sāksies oktobra beigās (plānotais laiks ir 2021. gada 21. oktobris). 

Piedāvājumu organizē Swedbank AS (Igaunija), Nordea Bank Abp un Citigroup Global Markets Europe AG. Piedāvājuma privātajiem ieguldītājiem viens no galvenajiem organizatoriem ir Swedbank AS (Igaunija) un pārdošanas aģents ir AS LHV Bank. Enefit Green juridiskie konsultanti ir Cleary Gottlieb Steen Hamilton un Ellex Raidla, banku juridiskie konsultanti  ir Shearman & Sterling un Sorainen, un projekta komunikācijas konsultants ir Agenda PR. Gan Enefit Green, gan Eesti Energia ir noslēguši standarta 180 dienu akciju atsavināšanas aizlieguma vienošanos, ievērojot ierastos banku noteiktos izņēmumus un saistību ierobežojumus.

Piedāvājuma prospekta kopsavilkums latviešu valodā ir pieejams www.enefitgreen.lv/ipo.

Šī informācija presei ir sagatavota tikai informatīvos nolūkos un to nedrīkst uzskatīt par ieteikumu, padomu, piedāvājumu vai rīkojumu iegādāties vai pārdot jebkādu finanšu instrumentu vai veikt no tā izrietošus darījumus. Atgādinām, ka peļņas gūšana no ieguldījumiem vienmēr ir saistīta ar riska uzņemšanos, un vēsturiskais ienesīgums negarantē līdzīgu ienesīgumu arī nākotnē.

 

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk