Image

LPB Bank 2020. gada ceturtais ceturksnis bija labvēlīgs, neskatoties uz pandēmijas izraisīto ekonomikas lejupslīdi. Visi Bankas svarīgākie darbības un efektivitātes rādītāji atradās labā un stabilā līmenī, pateicoties Bankas izvēlētajai attīstības stratēģijai, proti, elektroniskās komercijas pakalpojumu sniegšanai un attīstībai, kā arī veiksmīgai biznesa attiecību attīstībai ar Fintech uzņēmumiem.  Decembrī elektroniskās komercijas darījumu skaita pieaugums eiro valūtā bija 86% salīdzinājumā ar šo pašu periodu iepriekšējā gadā, bet 2020. gada griezumā darījumu skaita pieaugums eiro valūtā bija 58%.

LPB Bank 2020. gada 4. ceturkšņa svarīgākie finanšu rādītāji (neauditēti):

  • Bankas aktīvu apjoms – 236,5 miljoni eiro;
  • Bankas pamatdarbības ieņēmumi – 13,1 miljoni eiro;
  • Bankas kapitāls un rezerves – 32,9 miljoni eiro;
  • Bankas likviditātes seguma rādītājs sasniedza 158%;
  • Kapitāla pietiekamības rādītājs – 21,08%.

Pārskata periodā Banka turpināja paplašināt pakalpojumu klāstu vietējā tirgū: tika izstrādāta jaunā piezemēšanās lapa kuras saturs pielāgots, lai piesaistītu un veiksmīgi sadarbotos ar Latvijas uzņēmējiem.

Oktobrī Banka piedalījās RIGA COMM 2020 Fintech konferencē, daloties pieredzē par elektroniskās komercijas attīstību un kā iegūt labumus biznesam, izmantojot saņēmējbanku jaunākās tehnoloģijas.

Sadarbībā ar HR Optimum Solutions Banka uzsāka piedāvāt Latvijas tirgum unikālu pakalpojumu – Bonusu karti uzņēmumiem, kas sevī ietver skaidru un pārdomātu darbinieku motivācijas sistēmu ar iespēju regulēt piešķirto līdzekļu apjomu individuāli katram darbiniekam. Salīdzinājumā ar citu bonusu veidiem, kā vienu no Bonusu kartes darba devēja priekšrocībām jāmin iespēju saņemt nodokļu atvieglojumus.

Turpinot pirms pieciem gadiem iesākto tradīciju, arī šogad LPB Bank sadarbojas ar Bērnu slimnīcas fondu, lai veicinātu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pakalpojumu kvalitāti. Banka sniedza atbalstu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas attīstībai, ziedojot līdzekļus Māsu darba staciju iegādei. 

Gada beigās, saskaņā ar Eiropas Savienības Otrās Maksājumu pakalpojumu direktīvas (PSD2) noteiktiem standartiem, Banka izpildīja visas prasības un ieviesa stingro autentifikāciju tiešsaistes norēķiniem.

Robert Christian Schoepf, LPB Bank Valdes priekšsēdētājs stāsta:

“Neskatoties uz nopietniem pandēmijas izraisītiem pārbaudījumiem, ar kuriem nācās saskarties valsts ekonomikai, kā arī finanšu nozarei, esam gandarīti ar 2020. gada ceturtā ceturkšņa finanšu rezultātiem. Neapšaubāmi, Covid-19 atstāja zināmas pēdas Bankas darbībā, taču visi LPB Bank finanšu radītāju joprojām ir ļoti labā līmenī. 

 Bankas aktīvu apjoms 2020. gadā sasniedza 236,5 miljonus eiro, kas ir par 21% lielāks salīdzinājumā ar šo pašu periodu iepriekšējā gadā. Bankas neauditēta peļņa sastāda 3,6 miljonus eiro. Arī ceturtajā ceturksnī LPB Bank turpināja saglabāt augstus likviditātes seguma un kapitāla pietiekamības rādītājus.

 Esam novērojuši, ka dažās biznesa jomās Covid -19 kalpoja par spēcīgu stimulu un veicināja elektroniskās komercijas attīstību. Mēs turpināsim pielāgoties pārmaiņām finanšu tirgos un Banku sektorā, un esam pārliecināti, ka spēsim stiprināt mūsu Bankas pozīciju Latvijas tirgū un attiecibās ar saviem klientiem. Bankas mērķis 2021. gadam – turpināt tehnoloģisko attīstību, lai stiprinātu piedāvāto pakalpojumu konkurētspēju.”

Izsakām pateicību Bankas akcionāriem un klientiem par viņu nepārtraukto atbalstu, kā arī LPB Bank darbiniekiem par viņu lojalitāti un ieguldījumu Bankas attīstībā!

Aicinām iepazīties ar finanšu pārskatu šeit.

http://bit.ly/LPBBankQ42020

RUS: LPB Bank aktīvu apjoms palielinājās par 21%

Papildu informācija:

Jūlija Zeile
LPB Bank mārketinga vadītāja
julija.zeile@lpb.lv
+371 26471277

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk