Image

Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka uzkrājumus nodrošinātām vecumdienām jāsāk veikt uzreiz pēc pilngadības sasniegšanas, liecina Luminor bankas aptauja*. Tikmēr realitātē aina ir citāda – iemaksas pensiju 3. līmenī iedzīvotāji aktīvāk sāk veikt vien pēc 40 gadu sliekšņa, savukārt 70 % aptaujāto līdzekļus pensijai neuzkrāj vispār. Tāpēc rītdien,  1.decembrī, no plkst. 10.30 Luminor aicina uz bezmaksas vebināru, kurā eksperti skaidros un diskutēs, vai laikus uzsākot krāt, līdz pensijas vecumam ir iespējams uzkrāt miljonu eiro un kā to iespējams izdarīt?

Vebinārs būs skatāms tiešraidē Luminor Latvija Facebook un Youtube profilos.

“Papildu uzkrājuma veidošanu vecumdienām ir nepieciešams uzsākt pēc iespējas jaunākā vecumā – jo agrāk sāksi uzkrāt, jo vairāk varēsi atļauties vecumdienās. Pēc mūsu ekspertu aprēķiniem, savlaicīgi uzsākot veikt iemaksas pensiju 3. līmenī, līdz pensijai ir iespējams uzkrāt pat miljonu eiro. Tomēr arī tad, ja līdz pensionēšanās vecumam atlicis nedaudz, nav par vēlu sākt veidot papildu pensijas uzkrājumu,” norāda Anželika Dobrovoļska, Luminor Pensiju produktu vadītāja.

Pasākuma laikā tiks prezentēti Luminor veiktās Baltijas iedzīvotāju aptaujas rezultāti par pensijas uzkrājumu veidošanu, un tiks diskutēs par:

  • Vai un kā ir iespējams uzkrāt vienu miljonu eiro līdz pensijas vecumam? Cik gados to jāsāk darīt un cik daudz ir jāatliek?
  • Vai sākot uzkrāt pensijai 40 gados, ir iespējams nodrošināt sev finansiāli labvēlīgas vecumdienas?
  • Kādas vecumdienas var gaidīt tie, kas paļaujas tikai uz valsts nodrošināto pensiju?
  • Vai un kā atšķiras iedzīvotāju attieksme pret pensiju uzkrājumiem Baltijas valstīs?

Vebinārā piedalīsies:

  • Anželika Dobrovoļska, Luminor pensiju produktu vadītāja
  • Edgars Fresh, influenceris un jūtūberis
  • Atis Krūmiņš, Luminor ieguldījumu pārvaldes vadītājs
  • Sarunu vadīs TV moderators Mārtiņš Spuris.

 

Vairāk informācijas: https://fb.me/e/1ct2oZDIv

*Luminor bankas aptauja veikta 2021. gada novembrī sadarbībā ar pētījumu aģentūru Norstat Latvia, katrā no Baltijas valstīm aptaujājot 1000 respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

 

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

 

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk