Image

Luminor banka piešķīrusi Baltijā lielākajam grāmatu ražošanas uzņēmumam Livonia Print finansējumu 12,4 miljonu eiro apmērā. Tas paredzēts apgrozāmo līdzekļu finansēšanai, kā arī investīcijām uzņēmuma turpmākai attīstībai.

Luminor banka uzņēmumam piešķīrusi finansējumu 12,4 miljonu eiro apmērā, tostarp nodrošinot faktoringa un overdrafta limitus, kas paredzēti apgrozāmo līdzekļu palielināšanai. Tāpat banka izsniegusi Livonia Print ilgtermiņa kredītu jauna aprīkojuma iegādei – jaunās drukas, līmēšanas un iesiešanas iekārtas palīdzēs palielināt uzņēmuma ražošanas efektivitāti un padarīt to videi draudzīgāku.

“Poligrāfija 2019. gadā bija viena no straujāk augošajām nozarēm Latvijā, un liels nopelns tajā ir nozares vadošajam uzņēmumam Livonia Print, kas pēc apgrozījuma jau vairākus gadus pēc kārtas ir lielākais Latvijā un arī Baltijā. Finansējot šo uzņēmumu, mēs novērtējam arī tā atbildīgo attieksmi pret vidi – piemēram, 95% ražošanas atkritumu tiek pārstrādāti, ražošanā tiek izmantoti dabai draudzīgi materiāli, izvērtēti un samazināti CO2 izmeši, kā arī tiek ieguldīts videi draudzīgākās iekārtās. Priecājamies, ka varam sniegt atbalstu Livonia Print, lai ne tikai nodrošinātu un attīstītu ražošanu, bet arī sniegtu iespēju realizēt videi draudzīgāku ražošanas procesu,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

“Lepojamies, ka Livonia Print ir 5 vides sertifikāti, kas spēj nodrošināt klientu prasību izpildi attiecībā uz videi draudzīgu materiālu lietošanu, CO2 izmešu aprēķināšanu un samazināšanu, kā arī veido klientu un darbinieku attieksmi pret ilgtspējas jautājumiem. Sadarbība ar Luminor banku dos Livonia Print iespēju arī turpmāk būt līderim ceļā uz visilgtspējīgāko grāmatu. Paldies par augsto novērtējumu!”

 – saka Trond Erik Isaksen, SIA Livonia Print īpašnieks.

Par Luminor banku

Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar aptuveni 900 tūkstošiem klientu, 2 500 darbiniekiem, kā arī 15,6% tirgus daļu noguldījumos un 17,6% tirgus daļu kreditēšanā 2020. gada pirmā pusgada beigās. Luminor pašu kapitāls sastāda 1.6 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājam (CET1) sasniedzot 22,0%.

Par Livonia Print

Livonia Print ir lielākais grāmatu ražotājs Ziemeļeiropā, kas  kopš dibināšanas 2007. gadā strādā gandrīz tikai eksporta tirgos, eksportējot ap 99% produkcijas uz 20 valstīm. Ja pirmajā desmitgadē lielākais apjoms grāmatu tika piegādāts izdevniecībām Zviedrijā, Norvēģijā, Dānijā, tad pēdējo gadu laikā ievērojami palielināts apgrozījums arī Vācijā un Lielbritānijā. Ražotne ir aprīkota ar jaunākajām iekārtām dažādu tehnoloģiju grupās, kas ļauj katram pasūtījumam izvēlēties piemērotāko ražošanas veidu, lai sasniegtu augstu ražošanas efektivitāti. Pat Covid-19 krīzes laikā uzņēmums strādā ar pilnu jaudu, saražojot 1,5 grāmatas katru sekundi 24 stundas diennaktī, septiņas dienas nedēļā.

Livonia Print ir sociāli atbildīgs uzņēmums, kas rūpējas par darbiniekiem un to ģimenēm, nodrošinot ar cieņpilnu darba samaksas sistēmu, veselības apdrošināšanu, iespēju piedalīties uzņēmuma organizētos pasākumos ģimenēm.

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk