Image

Luminor banka piešķīrusi aizdevumu 600 tūkstošu apmērā Latautoavia grupai, kas kopā ar Somijas uzņēmumu ‘Conductio OY” un Slovēnijas firmu “TopSeed” d.o.o. veido kalnu infrastruktūru 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm. Finansējums tiks ieguldīts nekustamā īpašuma iegādei grupas uzņēmuma UPProperties efektīvas un nepārtrauktas darbības nodrošināšanai.

 Ar saņemto Luminor bankas atbalstu Latautoavia grupas uzņēmums UPProperties iegādāsies nekustamo īpašumu, kurā izveidota kalnu infrastruktūras sastāvdaļu un citu komponenšu ražotne, kā arī tehnikas remontzona un aprīkojums, kas paredzēti lidaparātu pretapledošanas jeb de-icing pakalpojumu veikšanai. Jaunās telpas lidostas tuvumā ļaus nokļūt lidlaukā dažu minūšu laikā, atvieglojot lidaparātu un teritorijas uzturēšanas un apkopes darbus. Savukārt vasarā uzņēmums turpinās darbu pie kalna tramplīnlēkšanas materiālu ražošanas citiem pasūtītājiem.

“Neskatoties uz sarežģīto laiku, esam gandarīti atbalstīt unikālu un interesantu biznesa uzņēmējdarbības veidu, ko veic Latautoavia. Lai gan uzņēmuma pamatdarbība saistīta ar aviācijas nozari, ko pandēmija skārusi vistiešāk, jo lidojumu skaits lidostā “Rīga” samazinājies par vairāk kā pusi, redzam, ka uzņēmuma specializēšanās dažādās nozarēs ir ļāvusi Latautoavia audzēt apgrozījumu un uzsākt darbību jaunos tirgos ar daudzveidīgu un unikālu piedāvājumu. Ceram, ka jaunās ražošanas telpas palīdzēs uzņēmumam turpināt pakalpojumu un produktu klāsta paplašināšanu, un sniegtās inovācijas nesīs Latvijas vārdu arvien plašāk pasaulē,”

– saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Uzņēmums Latautoavia ir specializējies vairākos darbības virzienos. Rudens un ziemas periodā tas apkalpo lidostas teritoriju, veicot stāvvietu un ceļu uzturēšanas darbus, kā arī rūpējoties par lidmašīnu tehnisko stāvokli, piemēram, realizējot lidaparātu pretapledošanu un atledošanu, uzpildot tās skābekli, slāpekli un degvielu. Savukārt vasaras periodā Latautoavia ražo dažāda veida rūpnieciskās tīrīšanas sukas, birstes un to elementus, kas izstrādātas, lai izturētu mainīgus laika apstākļus dažādās klimatiskajās zonās.

“Iespēja iegādāties savas ražošanas un noliktavas telpas ir bijis viens no mūsu uzņēmuma mērķiem, ko mums ir izdevies realizēt ar Luminor bankas atbalstu. Pandēmijas periodā, krītoties aviotransporta aktivitātei un ar avio nozari saistīto pakalpojumu apjomam, esam varējuši aktīvi turpināt darbu, lai attīstītu un dažādotu mūsu produktu un pakalpojumu klāstu. Polipropilēna elementu izveidošana tramplīnlēkšanai ļāvusi mūsu komandai šobrīd strādāt arī pie kalna izejmateriālu ražošanas 2022. gada Pekinas Olimpiskajām spēlēm. Esam lepni, ka mums izdodas pārstāvēt Latviju ar inovatīvu un kvalitatīvu produkciju. Ceram, ka mūsu iegūtā pieredze būs noderīga arī nākotnē, pieaugot tramplīnlēkšanas popularitātei, kas varētu palielināt pieprasījumu pēc dažādu tramplīnu ražošanas un uzstādīšanas, lai ļautu ar šo sporta veidu nodarboties visa gada garumā,”

– stāsta Nikolajs Dmitrijevs, Latautoavia un UPProperties valdes loceklis.

Par Latautoavia:
SIA Latautoavia tika dibināta 1991. gadā. Uzņēmums sniedz pakalpojumus, kas saistīti ar lidmašīnu apkalpošanu uz zemes, galvenie no tiem ir lidaparātu atledošana/pretapledošana un uzpildīšana ar skābekli un slāpekli. Tāpat SIA Latautoavia specializējies dažāda veida suku, metāla konstrukciju, polipropilēna elementu tramplīnlēkšanai ražošanā un citu pakalpojumu sniegšanā.

Par Luminor:
Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar aptuveni 900 tūkstošiem klientu, 2300 darbiniekiem, kā arī 16,1% tirgus daļu noguldījumos un 17,2% tirgus daļu kreditēšanā 2020. gada ceturtā ceturkšņa beigās. Luminor pašu kapitāls sastāda 1.7 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājam (CET1) sasniedzot 22,4%.

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk