Image

Pasaulē vadošā vides, sociālās atbildības un pārvaldības (ESG) reitingu kompānija MorningstarSustainalytics piešķīrusi Luminor ESG riska reitingu 10,5, kas ir  labākais (zemākais) sasniegtais reitings starp lielākajām bankām Baltijas valstīs.

Morningstar Sustainalytics analīzē secināts, ka Luminor banka konsekventi un skaidri sniedz ESG ziņojumus, uzņēmuma valde personīgi pārrauga vides, sociālās atbildības un pārvaldības jautājumus, tādejādiuzņemoties atbildību investoru un sabiedrības priekšā. Analīzē arī atzīmēts, ka uzņēmuma vadības atlīdzība ir piesaistīta ESG  prasību izpildes mērķiem, turklāt bankas vides politika ir rūpīgi izstrādāta un ziņošanas programma atbilst standartiem. Luminor labi pārvalda būtiskos vides, sociālās atbildības un pārvaldības jeb ESG jautājumus, secināts novērtējumā. Ar informāciju par Luminor bankai piešķirtajiem reitingiem var iepazīties šeit.

Sustainalytics padziļinātā novērtējuma rezultātāiegūtais pozitīvais reitings iezīmē nozīmīgu pavērsienumūsu straujajā attīstībā ESG jeb vides, sociālās atbildības un pārvaldības jautājumos. Tas apliecina, ka mūsu komanda apņēmīgi, inovatīvi, neatlaidīgi un efektīvi veido ilgtspējīgu nākotni un vidi mūsu klientiem, darbiniekiem.Pateicoties veiktajai analīzei, varam secināt, ka esam uz pareizā ceļa, lai veicinātu pāreju uz ekonomiku ar zemu oglekļa dioksīda emisiju līmeni,

saka Kadri Vundera, Luminor Ilgtspējas nodaļas vadītāja.

Sustainalytics apkopotajos vides, sociālās atbildības un pārvaldības riska reitingos tiek novērtēta uzņēmumu ietekme uz konkrētām nozarēm, kā arī tas, cik labi uzņēmums pārvalda šos riskus. Mērot ESG riskusdažādās dimensijās un ņemot vērā pārvaldības un riska jēdzienus, tiek iegūts ESG riska novērtējumskopējais vides, sociālās atbildības un pārvaldības (ESG) riska rādītājs jeb riska reitings, kas ir salīdzināms visās nozarēs. 

Kā secina Sustainalytics, attiecībā uz visiem aplūkotajiem jautājumiem Luminor izveidotā kontroles un pārvaldības sistēma risku vadībai ir virs vidējā līmeņa,”

norāda Kadri Vundera

Saskaņā ar pasaules vadošās reitinga kompānijas Sustainalytics vērtējumu, Luminor banka ir izstrādājusi ļoti stabilu datu aizsardzības politiku un pārvaldības struktūruprivātuma un kiberdrošības jautājumos. Luminor regulāri nodrošina darbinieku apmācības par datu privātuma pārvaldību un kiberdrošības jautājumiem. Vienlaikus Sustainalytics uzsver arī Luminor bankas rūpīgi un visaptveroši izstrādāto politiku attiecībā uz atbildīgu mārketingu, patērētāju informēšanu un izglītošanu par dažādiem bankas produktu aspektiem, tostarp to negatīvajām sekām.

Analizējot biznesa ētiku, Sustainalytics norāda, ka Luminor ir ļoti stingra kukuļošanas un korupcijas apkarošanas politika, kas tiek īstenota saskaņā ar stabiluprogrammu, kas ietver regulāru šo risku novērtējumu un uzticamības pārbaudes pasākumu veikšanu pirms darījumu attiecību uzsākšanas. Banka ievēro stingrus nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas pasākumus, turklāt darbinieki un trešās puses uzņēmuma kanālos var anonīmi ziņot par aizdomām par iespējamiem ētikas pārkāpumiem, neraizējoties par negatīvām ziņošanas sekām. 

Par Morningstar Sustainalytics

Morningstar Sustainalytics ir pasaulē vadošā kompānijaESG pētījumu, reitingu un datu apkopošas jomā, sniedzotpakalpojumus pasaules vadošajiem institucionālajiem investoriem un korporācijām.

Sustainalytics sadarbojas ar simtiem pasaules vadošo aktīvu pārvaldītāju un pensiju fondu, kuri savos ieguldījumu procesos iekļauj ESG un korporatīvās pārvaldības informāciju un novērtējumus.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni. 

 

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk