Image

Privātmāju īpašniekiem Luminor bankā ir iespēja saņemt aizdevumu mājokļa energoefektivitātes uzlabošanas pasākumiem, iegūstot Attīstības finanšu institūcijas ALTUM grantu jeb valsts nodrošinātu līdzmaksājumu līdz 5000 eiro vai atbalstu tehniskās dokumentācijas sagatavošanai līdz 1000 eiro apmērā.

“Pēdējā laikā saņemam pastiprinātu klientu interesi par finansējumu mājokļu remontdarbu veikšanai, tai skaitā arī par risinājumiem energoefektivitātes uzlabošanai. Valsts izveidotā privātmāju energoefektivitātes programma mudinās iedzīvotājus aizdomāties un ieviest nepieciešamos pasākumus mājokļa energoefektivitātes paaugstināšanai, ietaupot apsaimniekošanas izdevumus ilgtermiņā un dzīvojot atbildīgāk pret apkārtējo vidi. Sadarbībā ar Altum šobrīd tiek noformēts katrs otrais aizdevums mājokļa iegādei, tāpēc esam gandarīti līdzdarboties arī šajā atbalsta programmā, sniedzot palīdzību klientiem, kas ir privātmāju īpašnieki. Jau šobrīd klienti pie mums var pieteikties un konsultēties par iespējām saņemt finansējumu mājokļu energoefektivitātes uzlabošanai,”
-saka Kaspars Sausais, Luminor mājokļu kreditēšanas eksperts.

Bankas finansējums ir obligāta prasība valsts atbalsta saņemšanai Altum privātmāju energoefektivitātes programmas ietvaros, tāpēc vispirms vēlams noskaidrot savas finansiālās iespējas, piesakoties konsultācijai bankā. Ņemot vērā, ka katra mājokļa plānotais energoefektivitātes uzlabošanas projekts, tāpat kā veicamo darbu apjoms, ir individuāls, arī nepieciešamais finansējums katram būs atšķirīgs, tāpēc Luminor banka saviem klientiem piedāvā atbilstošas finansējuma iespējas katrai situācijai un iecerēm.

Kopumā klientiem būs pieejami divi atbalsta veidi. Pirmais, būs tehniskais atbalsts līdz 1000 eiro apjomā, kura ietvaros tiks izstrādāta privātmājas energoefektivitātes uzlabošanas projekta tehniskā dokumentācija, ko sagatavos Altum apstiprinātie energokonsultanti. Savukārt otrā un nozīmīgākā atbalsta daļa ir grants jeb vienreizējs valsts līdzmaksājums, kas paredzēts privātmājas energoefektivitātes klases paaugstināšanai, sasniedzot vismaz C klases rādītājus, un samazinātam apkures patēriņam par vismaz 20 %. Šī granta atbalsta apjoms ir līdz 5000 eiro.

Svarīgi zināt, ka Altum atbalsts tiks izmaksāts tikai pēc projekta realizēšanas un visu remontdarbu veikšanas, iegūstot pagaidu energosertifikātu, kas apliecinās kritēriju izpildi.

Atbalstam var pieteikties Latvijas iedzīvotāji, kuru privātmājas atrodas ārpus Jūrmalas, Rīgas un Rīgai piegulošo novadu (Mārupes novads, Olaines novads, Ķekavas novads, Salaspils novads, Ropažu novads, Ādažu novads) administratīvās teritorijas vai daudzbērnu ģimenes ar trim vai vairāk bērniem, kuru privātmāja atrodas jebkurā vietā Latvijā. Atbalsta saņemšanai no Altum, personai jāatbilst vienam no augstākminētajiem nosacījumiem.

Plašāku informāciju par Altum privātmāju energoefektivitātes programmu būs iespējams uzzināt tiešraides vebinārā, kas tiks translēts šodien, 27. maijā plkst. 13.00 Luminor Latvija un Altum Facebook profilos.

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk