Image

Luminor šodien paziņoja par Danske bankas korporatīvo klientu portfeļa daļas pārņemšanu. Portfeli veido Danske bankas klienti Latvijā ar aizdevuma, līzinga un garantiju līgumiem aptuveni 35 miljonu eiro apmērā.

 Luminor šis ir pirmais kredītportfeļa iegādes darījums, kas atspoguļo Luminor stratēģisko paplašināšanos korporatīvo klientu kreditēšanā Baltijas valstīs, vienlaikus stiprinot apņemšanos būt par uzticamu partneri vietējiem uzņēmējiem banku nozarē.

Luminor ir uzsākusi nākamo bankas transformācijas posmu. Tā laikā plānots aizvien vairāk orientēsies uz klientu apmierinātības veicināšanu un digitālo attīstību, nodrošinot izaugsmi gan sev, gan klientiem.

“Šī nozīmīgā korporatīvo klientu kredītu un līzinga portfeļa iegāde iezīmē būtisku atspēriena punktu mūsu izaugsmes ceļā, kā arī apņemšanos palīdzēt vietējiem uzņēmējiem. Stratēģiski paplašinot piedāvātos pakalpojumus Latvijā, mēs apliecinām savu ieceri būt primārā izvēle vietējiem klientiem un uzņēmējiem, kā arī mūsu vēlmi sasniegt augstus klientu apmierinātības rādītājus banku nozarē,”

– darījumu komentē Luminor Latvijas filiāles Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere.

Ar visiem klientiem, kuru līgumi tiks nodoti Luminor, sazināsies individuāli.

Par Luminor:

Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar aptuveni 900 tūkstošiem klientu, 2355 darbiniekiem, kā arī 16,3 % tirgus daļu noguldījumos un 17,4 % tirgus daļu kreditēšanā 2020. gada septembra beigās. Luminor pašu kapitāls sastāda 1.6 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājs (CET1) ir 22,0 %.

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk