Image

Salīdzinot Latvijas iedzīvotājiem pieejamos pensiju 2. līmeņa aktīvos plānus, secināts, ka pēdējo 10 gadu periodā ienesīgākais no tiem bijis Luminor aktīvais ieguldījumu plāns, kas saviem dalībniekiem vidēji gadā nopelnījis 3,80 %, liecina manapensija.lv dati*.

“Pensiju uzkrājums ir ilgtermiņa projekts, tāpēc ir ļoti svarīgi, kādu rezultātu izvēlētais plāns parāda tieši ilgākā laika posmā. Luminor pensiju pārvaldnieku stratēģija vienmēr ir bijusi vērsta ne tikai uz peļņas maksimizēšanu, bet arī uz efektīvu risku pārvaldīšanu. Tāpēc esam gandarīti, ka tieši mūsu ilggadējie klienti ir ieguvuši labāko peļņu pat izaicinošākajos gados,”

 – norāda Anželika Dobrovoļska, Luminor pensiju produktu vadītāja.

Viņa uzsver, ka, lai parūpētos par savu nākotnes pensiju, svarīgākais ir sekot līdzi saviem uzkrājumiem un izvēlēties atbilstošu ieguldījumu plānu – jo ilgāks laiks līdz pensijai, jo drošāk var uzņemties risku. Ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir tiesības izvēlēties savu 2. pensiju līmeņa pārvaldītāju un ieguldījumu plānu. Aktīvie pensiju plāni ar akciju īpatsvaru līdz 50% piemēroti cilvēkiem, kam līdz pensijai ir vairāk nekā 10 gadu. Savukārt tiem, kam līdz pensijai ir mazāk par 10 gadiem, labāk ieteicams izvēlēties konservatīvāku stratēģiju.

*Vidējais gada ienesīgums uz 30.11.2020., www.manapensija.lv. Vēsturiskais ienesīgums negarantē līdzvērtīgu ienesīgumu nākotnē.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk