Image

Ražošanas telpu būvniecībai un ražošanas iekārtu iegādei, Luminor banka piešķīrusi ilgtermiņa aizdevumu 11,3 miljonu eiro apmērā koka ēveļskaidu plātņu ražošanas uzņēmumam SIA CEWOOD. Jauno ražotni uzņēmums būvēs Alūksnes novada Jaunlaicenes pagastā, kur jau šobrīd atrodas uzņēmuma moderna rūpnīca. Ražotnes paplašināšana ļaus būtiski palielināt ražošanas apjomus.

SIA CEWOOD ir ātri augošs, uz eksportu orientēts koka ēveļskaidu plātņu jeb fibrolīta ražotājs. Uzņēmums ir vienīgais šādas produkcijas ražotājs Baltijas valstīs un viens no vadošajiem nozares uzņēmumiem pasaulē.

“SIA CEWOOD ražo nišas produktu, kas ļāvis uzņēmumam jau kopš ražošanas uzsākšanas 2016. gadā uzrādīt stabilus un uz attīstību vērstus finanšu rādītājus. Arī jaunie attīstības plāni ir vērsti gan uz jaudu palielināšanu un produktu klāsta paplašināšanu, gan automatizācijas palielināšanu un ražošanas zudumu samazināšanu. Kopš pandēmijas sākšanās 2019. gadā pasaulē, strauji augušas kokmateriālu un koksnes produkcijas cenas, un uzņēmumam ir veiksmīgi izdevies šo iespēju izmantot savai attīstībai,”

sakaIlze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Projekta kopējā summa ir ap 20 miljoniem eiro. Investīcijas plānots veikt divu gadu laikā, un jaunā ražotne darbu varētu sākt 2024. gada 2. ceturksnī, palielinot ražošanas jaudu no 1,7 miljoniem m2 līdz 4,7 miljoniem m2 gadā. Pēc ražotnes atklāšanas darbu turpinās arī esošā rūpnīca, kuru izmantos noteiktiem produktu veidiem.

“Sešu gadu laikā kopš ražošanas uzsākšanas uzņēmums savus pārdošanas apjomus palielinājis aptuveni 15 reizes. Uzņēmuma augstie produkcijas kvalitātes standarti ir ļāvuši veiksmīgi attīstīt noieta tirgu daudzās pasaules valstīs, piemēram, Dānijā, ASV, Spānijā un Vācijā. Arī pērn palielinājām pārdošanas apjomus, jo produkcijas galvenajos noieta tirgos bija pozitīva makroekonomiskā situācija, un spējām nodrošināt augstu kvalitāti un konkurētspējīgu cenu. Līdz šim uzņēmuma attīstību galvenokārt finansēja tā īpašnieki, taču, uzsākot tik vērienīgu projektu kā ražotnes celtniecība, bankas atbalsts ir ļoti būtisks,”

stāsta SIA CEWOOD valdes loceklis Ingars Ūdris.

Jaunā ražotne un iekārtas uzņēmumam ļaus nostiprināt savu konkurētspēju un turpināt palielināt pārdošanas apjomu esošajos un jaunajos tirgos, kā arī sniegs virkni citu priekšrocību.

 

Par SIA CEWOOD

SIA CEWOOD dibināta 2015. gadā, bet ražošanu uzsākusi gadu vēlāk. Šobrīd uzņēmums nodarbina vairāk nekā 100 darbinieku, un tas ir 100% Latvijas uzņēmums. SIA CEWOOD ražotās koka ēveļskaidu plātnes sastāv tikai no dabīgas izcelsmes sastāvdaļām – koka ēveļskaidām, augstākās kvalitātes portlandcementa un ūdens. Uzņēmums izmanto Latvijā augušus kokus, kas ir iegūti dabai saudzīgā veidā. Ražošanas posmos, kur tas ir iespējams, tiek izmantota atjaunojamā enerģija.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni. 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk