Image

Lai attīstītu darbību un palielinātu efektivitāti, Luminor banka piešķīrusi 2,75 miljonu eiro aizdevumu Zemgales ražošanas sabiedrībai LRS MŪSA.

Uzņēmums ražo lopbarību piena un cūkkopības nozarēm. Dzīvnieku barības ražošanā pamatā izmanto graudus, ko iepērk no zemniekiem un dažādiem kooperatīviem.

“Uzņēmuma ražotne atrodas netālu no Bauskas, taču nodrošina barības transportēšanu visā Latvijas teritorijā. Aktīvi strādā, lai uzlabotu savas darbības efektivitāti. Kā, piemēram, pilnībā atjaunota rūpnīcas tehnoloģiskā līnija un palielināta rūpnīcas darbības energoefektivitāte. 2019. gadā tika investēti 3 miljoni eiro papildus graudu uzglabāšanas jaudās, ,kas rūpnīcai ļauj iepirkt, apstrādāt un uzglabāt graudus. Luminor aizdevums palīdzēs attīstīt uzņēmuma tālāku darbību un to dažādot, lai samazinātu dažādu tirgus svārstību ietekmi,”

saka SIA LRS MŪSA valdes priekšsēdētājs Vigo Vilcāns.

Uzņēmumam pieder moderns graudu pirmapstrādes komplekss ar uzglabāšanas jaudu līdz 20000 tonnu. Tā kā piena un cūkkopības saimniecības kļūst arvien lielākas, pieaug pieprasījums pēc dažādām izejvielām un piedevām. Līdz ar to daudzas saimniecības pašas vēlas izgatavot savus barības maisījumus pēc noteiktām receptēm, un uzņēmums LRS MŪSA nodrošina dažādu barības komponentu piegādi.

“Pēdējo 10 gadu laikā liellopu un cūku ganāmpulku apjoms Latvijā nav būtiski mainījies, tas nozīmē, ka lopbarībai ir stabils noieta tirgus. Pateicoties ilggadīgai pieredzei, lopbarības ražošanas sabiedrība LRS MŪSA ir pierādījusi spēju nodrošināt augstu kvalitāti visiem piegādātajiem produktiem un veidot  uzkrājumus arī situācijās, kad izejvielu tirgū notiek būtiskas izmaiņas, ilgtermiņa stratēģiskā domāšana ir ļoti būtiska uzņēmuma attīstībai. Ceram, ka bankas atbalsts uzņēmumam ļaus sasniegt jaunus biznesa mērķus,”

pauž Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Par SIA LRS MŪSA

SIA LRS MŪSA ir viens no vadošiem kombinētas lopbarības ražotājiem, kas jau 20 gadus ieņem stabilu vietu Latvijas tirgū. Uzņēmums piedāvā dažāda veida kombinēto lopbarību, kā arī tās izejvielas, papildbarības (koncentrātus) un minerālbarības pilnvērtīgas barības sagatavošanai cūkām, liellopiem, aitām un kazām. Lopbarības ražošanas sabiedrība nodarbojas ar graudu pirmapstrādi, glabāšanu, lopbarības ražošanu un tās realizāciju. Papildus pašražotai lopbarībai, uzņēmums piedāvā zemniekiem arī importējamo produkciju no lielākā Vācijas kooperatīva “AGRAVIS Raiffeisen AG”, kā arī barības uzglabāšanas torņus, mēslu krātuves.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni.

 

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk