Image

Luminor banka, piesaistot Attīstības finanšu institūcijas Altum garantiju, piešķīrusi 3 miljonu eiro finansējumu vienam no Latvijas lielākajiem privātajiem mežu apsaimniekošanas uzņēmumiem SIA Dižozols. Piešķirtais finansējums paredzēts apgrozāmo līdzekļu palielināšanai, lai nodrošinātu biznesa apjomu pieaugumu un ātru finanšu līdzekļu plūsmu norēķinos ar partneriem.

SIA Dižozols no Luminor saņēmis 3 miljonu eiro finansējumu apgrozāmajiem līdzekļiem un to palielināšanai, turklāt aizdevums izsniegts ar Altum garantiju 80% jeb 2,4 miljonu eiro apmērā. Papildu finansējums uzņēmumam ļaus palielināt apaļkoku pārdošanas apjomu vietējām zāģētavām un citiem apaļkoku patērētājiem, pirkt cirsmas un ātri norēķināties ar saviem piegādātājiem, tai skaitā mazajiem mežu īpašniekiem.

“Ārkārtas situācijas laikā noteiktie ierobežojumi mežu nozari ir ietekmējuši minimāli – galvenokārt cenu krituma dēļ ir samazinājies eksports naudas izteiksmē, taču darbs nozarē nav apstājies, un daudzi uzņēmumi aktīvi turpina darbu, uz nākotni raugās optimistiski un ir gatavi attīstīties. Mūsu mērķis ir atbalstīt vietējos uzņēmumus un veicināt ekonomikas atgūšanos, tāpēc priecājamies sniegt savu atbalstu SIA Dižozols. Tas ir pieredzējis un strauji augošs uzņēmums, kurš ar piešķirto finansējumu spēs veicināt arī citu nozares dalībnieku ekonomisko aktivitāti,”

 – saka Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja Ilze Zoltnere.

Luminor piešķirtais finansējums kombinācijā ar Altum garantiju ir izcils veids, kā privātam pakalpojumu sniegšanas uzņēmumam ar savu krājumu un aktīvu struktūru, kāda ir arī SIA Dižozols, dot iespēju veiksmīgi aizņemties un investēt savā attīstībā.

SIA Dižozols valdes priekšsēdētājs Juris Andžejevskis komentē:

“Mežu nozarē strādājot, apgrozāmo līdzekļu kapacitāte ir viens no nozīmīgākajiem attīstības faktoriem, jo ikdienā ar sadarbības partneriem, nešķirojot tos fiziskās un juridiskas vai mazās un lielās personās, tūlītējs norēķins sniedz uzticību, veicina sadarbību un attīstību. Ar piešķirto finansējumu 3 miljonu eiro apmērā varēsim turpināt iesākto attīstības gaitu gan finanšu rādītāju celšanā, gan saimnieciskās darbības apjoma audzēšanā. Līdz šim esam daudz pūļu un resursu veltījuši iekšējās infrastruktūras attīstībai, lai ar dubultu atbildību un drošību veiktu piešķirtā finansējuma izvietošanu.”

Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš stāsta:

“Altum un bankas Luminor sadarbība SIA Dižozols izaugsmes projekta finansēšanā ir teicams piemērs tam, kā strādā valsts atbalsta instrumenti, papildinot privātā sektora finansētājus. Mūsu garantija bankai sniedz drošības sajūtu, investējot apjomīgus līdzekļus straujas izaugsmes projektā, savukārt uzņēmumam tā ļauj saņemt bankā līdzekļus nepieciešamajā apjomā un ar labākiem nosacījumiem, tai skaitā mazāku procentu likmi un garāku atmaksas termiņu. Pēdējo mēnešu laikā – kopš krīzes sākuma Altum savu finanšu instrumentu ietvaros ir sniegusi atbalstu par kopējo efektu tautsaimniecībā 235 miljoni eiro, no kuriem aptuveni 100 miljoni eiro ir tieši garantijas uzņēmumiem, veicinot finansējuma pieejamību gan uzņēmumu attīstības projektiem, gan palīdzot pārvarēt vīrusa krīzes ietekmi.”

Par Luminor

Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar 924 000 klientu un ap 2 500 darbinieku, kā arī 16% tirgus daļu noguldījumos un 18% tirgus daļu kreditēšanā 2020. gada 31. martā. Luminor pašu kapitāls sastāda 1.6 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājam (CET1) sasniedzot 20,5%.

Par SIA Dižozols

Dižozols ir viens no Latvijā lielākajiem privātajiem pilna cikla mežu apsaimniekošanas uzņēmumiem, kas nodarbojas ar sev, privātpersonām un lielajiem, starptautiskajiem mežu fondiem piederošu mežu īpašumu apsaimniekošanu, apaļkoku tirdzniecību, mežu īpašumu un cirsmu iegādēm, kā arī mežizstrādes un loģistikas pakalpojumu sniegšanu. 2019. gadā uzņēmuma apgrozījums, salīdzinot ar 2018. gadu, pieauga par 21,6%, sasniedzot 34,769 miljonus eiro.

 

Papildu informācija:

Inese Kronberga

Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: 29215409

E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk