Image

Luminor banka piešķīrusi finansējumu lielgabarīta plastmasas izstrādājumu ražotājam SIA Rotons 350 tūkstošu eiro apmērā. Aizdevums paredzēts uzņēmuma ražošanas ēkas paplašināšanai un jaudīgas rotējošās formēšanas iekārtas iegādei.

Latvijas uzņēmums SIA Rotons specializējas plastmasas tvertņu, septiķu, bioloģisko attīrīšanas iekārtu, kanalizācijas sūkņu staciju, kā arī pontonu, laipu un plostu konstrukciju ražošanā. Rotons ir vienīgais uzņēmums Latvijā, kas izmanto rotējošās formēšanas tehnoloģiju izstrādājumu sērijveida ražošanai. 60% no saražotās produkcijas SIA Rotons eksportē, un galvenais eksporta tirgus ir Zviedrija. Tāpat produkcija tiek eksportēta uz Igauniju, Lietuvu, Vāciju, Rumāniju, Krieviju, Gruziju un citām valstīm.

“Mūsu mērķis ir atbalstīt vietējos uzņēmumus un veicināt ekonomikas attīstību, tāpēc priecājamies atbalstīt Latvijas uzņēmumu Rotons, kas spēj saražot un tirgū piedāvāt arī specifiskus un individuāli pielāgotus plastmasas izstrādājumus. Esam pārliecināti, ka piešķirtais finansējums uzņēmuma ražošanas attīstībai un ražošanas iekārtu iegādei palīdzēs SIA Rotons kļūt vēl konkurētspējīgākiem,“

 – stāsta Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Armands Mucenieks, Rotons SIA valdes priekšsēdētājs:

Rotons tika izveidots ar domu vietējā tirgus vajadzībām ražot lielgabarīta plastmasas tvertnes un citus izstrādājumus, kuru transportēšana parasti saistās ar lielām izmaksām. Vairāk kā desmit darbības gadu laikā esam iemācījušies strādāt tā, ka paši esam kļuvuši par eksportētājiem un mūsu pārdošanas apjoms šogad pārsniegs 3 miljonus eiro.

Lai turpinātu attīstīt ražošanu, mums nepieciešams paplašināt ražošanas platības, tāpēc esam nolēmuši būvēt jaunu angāru, kas paredzēts tieši kanalizācijas sūkņu staciju un liela tilpuma tvertņu ražošanai. Tajā plānojam uzstādīt tehnisko aprīkojumu, kas būtiski atvieglos roku darbu un uzlabos produktivitāti. Pēc jaunā angāra uzbūves mūsu ražošanas ēku kopējā platība pārsniegs 2500 m2. Šī projekta finansēšanai tiek izmantoti gan uzņēmuma līdzekļi, gan bankas aizdevums, un kopējais investīciju apjoms sasniedz 540 000 eiro.”

Par SIA Rotons

SIA Rotons, kas dibināts 2006. gadā, ir ražošanas uzņēmums, kas specializējas lielgabarīta plastmasas izstrādājumu ražošanā. Uzņēmums piedāvā: pēc individuāliem projektiem izgatavotus izstrādājumus (kanalizācijas sūkņu stacijas, plūsmas mērītāju un aizbīdņu akas, tvertnes virszemes un apakšzemes uzstādīšanai); sērijveidā ražotu produkciju (privātmāju ūdens skaitītāju pieslēguma akas ar siltumizolāciju, septiķus, bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, kā arī citus plastmasas izstrādājumus); jaunu produktu dizaina izstrādi 3D programmvidē. Kopš 2013. gada uzņēmumā ir ieviesta ISO9001 kvalitātes kontroles sistēma.

SIA Rotons ir Ādažu uzņēmēju biedrības, LTRK, AHK, DAIF un Ziemeļvalstu rotējošās formēšanas uzņēmumu asociācijas (Nordic ARM) biedrs.

Par Luminor

Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar aptuveni 900 tūkstošiem klientu, 2 500 darbiniekiem, kā arī 15,6% tirgus daļu noguldījumos un 17,6% tirgus daļu kreditēšanā 2020. gada pirmā pusgada beigās. Luminor pašu kapitāls sastāda 1.6 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājam (CET1) sasniedzot 22,0%.

 

Papildu informācija:
Inese Kronberga                                                                 
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk