Image

Luminor banka izsniegusi aizdevumu uzņēmumam Hili Properties, kas ir uzņēmuma Hili Ventures stratēģiskais nekustamo īpašumu investīciju meitasuzņēmums. Piešķirtais finansējums izmantots ražotnes iegādei Lietuvā no Somijas nekustamo īpašumu attīstītāja YIT struktūrvienības YIT Lietuva.

Jaunuzceltā 19 000 kvadrātmetru ražotne atrodas Klaipēdas Brīvajā ekonomiskajā zonā, tā ir projektēta un uzbūvēta atbilstoši nomnieka Rehau Group prasībām. No 2022. gada janvāra rūpnīca tiks izmantota rūpniecisku materiālu ražošanai.

“Hili Properties ir stratēģisks komercīpašuma investors vairākās Eiropas valstīs, tostarp arī Baltijas valstīs. Latvijā uzņēmuma portfelis jau līdz šim ir ietvēris vairākus pārtikas preču tirdzniecības centrus. Piešķirot finansējumu ražotnes iegādei, Luminor banka ir gandarīta sniegt savu pienesumu uzņēmuma portfeļa paplašināšanai un stratēģisko mērķu īstenošanai, lai ne tikai atbalstītu uzņēmumu ilgtermiņa investīciju veidošanā, bet arī palīdzētu attīstīt ražošanu Baltijas valstīs,”

saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Īpašums ir izvietots uz 55 000 kvadrātmetru liela zemes gabala un atrodas ērtā vietā pie lielceļa, kas savieno Klaipēdu ar Kauņu un galvaspilsētu Viļņu. Vienlaikus tas atrodas netālu no galvenajiem kravu pārvadājumu maršrutiem, tajā skaitā arī lielāko jūras ostu Baltijā.

“Iegādātā ražotne pievienojas mūsu īpašumā esošajiem tirdzniecības centriem un restorāniem Baltijas valstīs. Īpašums pilnībā atbilst mūsu uzņēmuma stratēģijai ar mērķi dažādot mūsu portfeli. Esam priecīgi par iespēju paplašināt mūsu uzņēmuma portfeli Lietuvā ar nozīmīgu aktīvu, kā arī par sadarbības uzsākšanu ar biržā kotētu nomnieku, un sadarbība ar banku mums ir sniegusi iespēju īstenot šo projektu,”

saka George Kakouras, Hili Properties izpilddirektors.

Par Hili Properties

Hili Properties 115 miljonu eiro vērtais portfelis ietver sešus pārtikas preču tirdzniecības centrus Rīgā (Latvija), privāto slimnīcu Bukarestē (Rumānija), 11 restorānu ēkas Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Maltā un Rumānijā, kā arī trīs biznesa un biroju telpu kompleksus Sliemā, Marsā un Floriānā (Malta). Uzņēmuma pārvaldīto ēku nomnieku vidū ir “Premier Restaurants”, Zviedrijas lielveikalu tīkls “Rimi” un Norvēģijas veikalu tīkls “Narvesen”.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni. 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk