Image

Luminor banka piešķīrusi vienu miljonu eiro finansējumu bioloģiskajai šķirnes gaļas liellopu audzēšanas saimniecībai SIA Rukši liellopu barības novietņu būvniecībai un ceha pārbūvei. Plānots, ka jaunais gaļas pārstrādes cehs  varēs realizēt visus savā saimniecībā izaudzētos jaunlopus.

Ar saņemto Luminor bankas finansējumu SIA Rukši, kas galvenokārt nodarbojas ar gaļas liellopu šķirņu audzēšanu, veiks pārstrādes rūpniecības pārbūvi, tajā izveidojot kautuvi un gaļas pārstrādes cehu. Vienlaikus aizdevums palīdzēs pabeigt liellopu barības novietnes būvniecību 2000 kvadrātmetru platībā. Atlikusī summa tiks izmantota uzņēmuma darbības nepārtrauktības nodrošināšanai.

“Pēc Centrālās Statistikas pārvaldes jaunākajiem datiem redzam, ka 2020. gads liellopu audzētājiem bijis veiksmīgs ­– tā laikā 2,3 reizes pieaudzis vidējais liellopu skaits vienā saimniecībā. Tāpat palielinājies atbalsts ciltsdarba liellopu audzētājiem un to veiktajām aktivitātēm ganāmpulka labturības paaugstināšanā. Esam gandarīti atbalstīt SIA Rukši to turpmākajā attīstībā, pilnveidojot to rīcībā esošās ēkas un uzlabojot mājlopu dzīves apstākļus. Uzņēmuma paraugs būs arī iedrošinājums citām saimniecībām, balstoties uz augošo ganāmpulka apjomu, izmantot arī mūsu piedāvājumu tehniskā nodrošinājuma vai ražošanas ēku modernizēšanā,

saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

SIA Rukši ganāmpulku veido 750 liellopi, no kuriem 250 ir zīdītājgovis un septini vaislas buļļi, savukārt pārējo ganāmpulku sastāda dažāda vecuma un dzimuma jaunlopi, kas paredzēti nobarošanai vai pēcnācēju radīšanai. Uzņēmums ieguvis šķirnes saimniecības statusu un tajā tiek iegūti augstvērtīgi Herefordas tīršķirnes liellopi. Papildu liellopu audzēšanai un to gaļas tirdzniecībai liellopu gaļas patērētājiem, SIA Rukši apsaimnieko arī 700 hektārus lauksaimniecībā izmantojamās zemes, bet 2016. gadā saņēma bioloģiskās lauksaimniecības sertifikātu.

“Šobrīd esam piektā lielākā gaļas liellopu audzētava Latvijā un Luminor sniegtais atbalsts ļaus mums optimizēt resursus un ēkas, pārvēršot teritorijā esošo piena pārstrādes cehu par ražošanas ēku ar īsu produkcijas kustības ceļu. Plānots, ka pielāgotais cehs ļaus saimniecībai paplašināties un realizēt savus bioloģiskos gaļas liellopus kā arī sniegt kaušanas un pārstrādes pakalpojumus citām bioloģiskajām saimniecībām. Savukārt nepieciešamie apgrozāmie līdzekļi būs vērtīgs papildinājums mūsu tālākajā attīstībā, tos ieguldot produkcijas pilnveidošanā un saimniecības attīstībai,”

saka SIA Rukši valdes loceklis Pers Winge Petersens.

Par SIA Rukši:

SIA Rukši atrodas Aizputes novada Kazdangas pagastā. Uzņēmums dibināts 2003. gadā un no 2007. gada nodarbojas ar gaļas liellopu audzēšanu. SIA Rukši ieguvuši gan bioloģiskās lauksaimniecības sertifikātu, kā arī šķirnes saimniecības statusu. Šobrīd uzņēmumā tiek nodarbināti 8 darbinieki.

Par Luminor:

Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar aptuveni 870 tūkstošiem klientu, 2300 darbiniekiem, kā arī 14,9 % tirgus daļu noguldījumos un 16,9 % tirgus daļu kreditēšanā 2021. gada marta beigās. Luminor pašu kapitāls sastāda 1.7 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājam (CET1) sasniedzot 23,4 %.

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk