Image

Luminor banka piešķīrusi finansējumu EfTEN Capital 1.2 miljonu eiro apmērā jauna dzīvokļu projekta Ernestīne attīstīšanai Āgenskalnā. Jaunajā dzīvojamā namā būs dzīvokļi 20 ģimenēm.

Projekta Ernestīne attīstītājam EfTEN Capital ir plaša pieredze biroju, tirdzniecības telpu, noliktavu, viesnīcu un dzīvojamo ēku projektu attīstīšanā un apsaimniekošanā visā Baltijā. Jaunajā Ernestīnes namā Āgenskalnā būs pieejami 20 mūsdienīgi dzīvokļi, kas piemēroti gan ģimenēm ar bērniem, gan jaunajiem profesionāļiem.

“Pandēmijas laiks daudziem licis pārdomāt, cik svarīga nozīme ir mājokļa funkcionalitātei, izmēram un lokācijai. Mājokļu pieejamība un kvalitāte ir viens no galvenajiem izaicinājumiem Latvijā, tāpēc esam gandarīti arī pandēmijas apstākļos atbalstīt attīstītājus un būvniekus, lai paplašinātu mūsu iedzīvotājiem pieejamo dzīvojamo fondu. Turklāt arvien vairāk iedzīvotāju dod priekšroku īpašuma iegādei kādā no jaunajiem projektiem. Luminor arī turpmāk palīdzēs gan iedzīvotājiem piepildīt sapni par savu mājokli, gan arī dzīvojamo ēku attīstītājiem realizēt to iecerētos būvniecības plānus,”

– norāda Uģis Počs, Luminor Nekustamo īpašumu finansēšanas eksperts.

Jaunais projekts piedāvās 20 mūsdienīgus vienas līdz trīs guļamistabu dzīvokļus ar platību no 35 līdz 94 m2. Ēkas pagrabstāvā būs izvietotas pazemes stāvvietas, kuru pieejamība nereti ir viens no svarīgākajiem faktoriem, izvēloties mājokli. Turklāt namam blakus pieejama visa veida pilsētas infrastruktūra, sākot no ērtas piekļuves sabiedriskajam transportam, tirdzniecības vietām, beidzot ar augstskolām, mācību un ārstniecības iestādēm. Pašlaik noris dzīvokļu rezervācija un plānots, ka jaunos dzīvokļus īpašnieki varēs sāk apdzīvot jau 2022. gada martā.

“Ernestīne projekts būs daļa no populārā un strauji attīstošā rajona Rīgā – Āgenskalna. Mainoties uztverei par to, ko nozīmē labs un kvalitatīvs mājoklis, mūsdienu saspringtajā ritmā esam snieguši atbildi, lai apvienotu divus svarīgus elementus: pilsētas centra un dabas tuvumu. Ernestīne iedzīvotājiem vien pāris minūšu laikā būs iespēja nokļūt Rīgas centrā vai baudīt mieru, zaļumu un klusumu pēc ilgas darbadienas tepat pie Māras dīķa vai Botāniskā dārza. Esam gandarīti, ka arī Luminor banka ir ieraudzījusi mūsu vīziju par kvalitatīvu un labiekārtotu vidi gan jaunajām ģimenēm, gan profesionāļiem un sniegs atbalstu jaunā dzīvokļu projekta realizēšanā,”

– Normunds Muskats, EfTEN Capital, Dzīvojamā fonda pārdošanas vadītājs. 

Par EfTEN Capital:
EfTEN Capital AS ir 2008. gadā dibināta aktīvu pārvaldīšanas kompānija, kas specializējas komercīpašumu investīcijās Baltijas valstīs. Uzņēmums pārvalda EfTEN Kinnisvarafond AS, EfTEN Kinnisvarafond II AS un EfTEN Real Estate Fund III AS. EfTEN Capital uzņēmumu grupa (EfTEN Capital AS ar saviem meitasuzņēmumiem) pārvalda 45 komerciālo nekustamo īpašumu ēkas ar vairāk kā 900 nomniekiem. Kopējā pārvadīto īpašumu vērtība pārsniedz 500 miljonus eiro. EfTEN Capital AS, kas dibināta 2008.gadā, ir izsniegta Igaunijas Finanšu uzraudzības iestādes alternatīvo fondu pārvaldības licence.

Par Luminor:
Luminor ir trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs Baltijas valstīs ar aptuveni 900 tūkstošiem klientu, 2300 darbiniekiem, kā arī 16,1% tirgus daļu noguldījumos un 17,2% tirgus daļu kreditēšanā 2020. gada ceturtā ceturkšņa beigās. Luminor pašu kapitāls sastāda 1.7 miljardus eiro, pirmā līmeņa pamata kapitāla rādītājam (CET1) sasniedzot 22,4%.

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk