Image

Luminor banka atbalstījusi vienu no lielākajiem Latvijas tehnoloģiju ražošanas uzņēmumiem AS SAF Tehnika, piešķirot finansējumu 4,95 miljonu eiro apmērā. Tas paredzēts apgrozāmajiem līdzekļiem, lai uzņēmums varētu īstenot vērienīgus projektus, panāktu biznesa apjoma pieaugumu, kompensētu izejmateriālu cenu pieaugumu, kā arī nodrošinātos ar papildu uzkrājumiem.

“Tehnoloģiju nozare joprojām atrodas savā zenītā, un esam gandarīti atbalstīt vienu no Latvijas celmlaužiem šajā jomā, lai konkurētu ar jomas “milžiem” no visas pasaules. Arī Covid-19 pandēmija nav kaitējusi uzņēmuma izaugsmei, gluži pretēji – uzņēmums šo laiku veiksmīgi izmantojis savu produktu attīstīšanai un pilnveidošanai. Ar atbalstu SAF Tehnika ceram veicināt informācijas tehnoloģiju īpatsvara pieaugumu Latvijas eksporta preču un pakalpojumu grozā, jo tehnoloģiju nozare arī turpmāk būs ļoti perspektīva,”

sakaIlze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

SAF Tehnika ir bezvadu datu pārraides iekārtu ražotājs un eksportētājs. Uzņēmuma ražotie produkti nodrošina bezvadu risinājumus ciparu balss un datu pārraidei, mobilo un fiksēto tīklu operatoriem, datu pārraides nodrošinātājiem, privātiem un valsts uzņēmumiem. Vairāk kā 20 gadu gaitā uzkrātā pieredze un zināšanas ļāvušas attīstīt virkni inovāciju, laižot tirgū pasaulē mazāko mikroviļņu spektra analizatoru sēriju Spectrum Compact, kā arī izveidojot bezvadu sensoru tīklu risinājumu apkārtējās vides analīzei un uzraudzībai – zīmolu Aranet (IoT – Internet of Things segments).

“Uzņēmuma zīmols un produktu līnija Aranet – turpina ieņemt spēcīgu lomu biznesa attīstībā,  darbojoties vairākos biznesa segmentos tai skaitā agrikultūrā, ēku apsaimniekošanā un publiskajā sektorā. Joprojām ir pieprasīts iekštelpu gaisa kvalitātes sensors Aranet4, ko veicināja gan Covid-19 ietekme, gan pircēju izpratne par gaisa kvalitātes un ventilācijas nozīmību ne tikai vīrusu izplatības ierobežošanā, bet arī kognitīvo un darba spēju uzlabošanā. Savukārt attālinātais jeb hibrīda tipa darbs visā pasaulē veicina pieprasījumu pēc datu pārraides jaudas un datu kvalitātes uzlabojumiem, ko SAF Tehnika spēj nodrošināt.

Apgrozāmo līdzekļu pieejamība ir svarīga, lai arī turpmāk izvērstu savu darbību, nodrošinātu  iepirkumu apjomus un termiņus, kā arī spētu izpildīt lielāko daļu pasūtījumu ierastajos izpildes laikos. Turpinām investēt zinātniskajā pētniecībā un attīstībā, lai radītu jaunus un uzlabotu jau esošos produktus, kas atbilst klientu mainīgajām vajadzībām,”

saka AS SAF Tehnika Valdes locekle Zane Jozepa

Uzņēmuma produkti ir plaši atpazīti un pielietoti visā pasaulē gan valsts, gan privātajos sektoros. Jomas, kur izmanto dažādos bezvadu risinājumus, arvien paplašinās, dominanci saglabājot gan mobilajos sakaros, interneta pakalpojumu sniegšanā, industriālajā rūpniecībā, finanšu industrijā, medijos, hortikultūrā un gan vēl daudzās nozarēs.

Par AS SAF Tehnika

AS SAF Tehnika ir Latvijas mikroviļņu datu pārraides iekārtu, mērierīču un bezvadu sensoru ražotājs. Uzņēmuma ražotie produkti nodrošina bezvadu telesakaru risinājumus digitālai balss un datu pārraidei. AS SAF Tehnika produkciju eksportē uz vairāk nekā 130 pasaules valstīm. AS SAF Tehnika ir meitas uzņēmums ASV: SAF North America LLC, kas darbojas Denverā, Kolorado štatā, kā arī pavisam nesen reģistrēts uzņēmums SAF Tehnika Asia Singapūrā. Uzņēmuma akcijas tiek kotētas biržā Nasdaq Riga oficiālajā sarakstā.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni.


Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk