Image

Luminor banka sāk piedāvāt jaunu finansējuma veidu, kas paredzēts mājokļa energoefektivitātes uzlabošanai un saules paneļu ierīkošanai. Maksimālā aizdevuma summa šim mērķim ir 20 000 eiro, bet maksimālais aizdevuma atmaksas termiņš – desmit gadi.

Lēmums par jauna finansējuma veida, kas paredzēts mājokļa energoefektivitātes uzlabošanai ieviešanu bankā tika pieņemts, ņemot vērā mainīgo situāciju enerģētikas tirgū un iedzīvotāju intereses pieaugumu par alternatīvās enerģijas risinājumu ieviešanu. Ar šī aizdevuma palīdzību bankas klientiem būs iespēja iegādāties saules paneļus un zemes vai gaisa siltumsūkņu apkures sistēmas, kā arī ierīkot ventilācijas sistēmu.

“Uzlabojot mājokļa energoefektiviāti, iedzīvotājiem ir iespēja samazināt ne tikai mājokļa uzturēšanas izdevumus, bet arī radīto negatīvo ietekmi uz vidi. Ieviešot jauno finansējuma veidu, mēs ņēmām vērā mājsaimniecību atkarību no fosilajiem energoresursiem. Vēlamies atbalstīt savus klientus ieguldīt mājokļa renovācijā un izmantot pēc iespējas vairāk atjaunojamo energoresursu risinājumu, kas ilgtermiņā noteikti atmaksāsies un palielinās arī īpašuma vērtību,“

saka Kaspars Lukačovs, Luminor kreditēšanas vadītājs Baltijā.

Kā norāda bankas eksperts, minimālā aizdevuma summa mājokļa energoefektivitātes uzlabošanai ir 4000 eiro, turklāt, piešķirtajam aizdevumam tiks piemērota ievērojami zemāka fiksētā gada procentu likme salīdzinoši ar standarta patēriņa kredītiem. Vienlaikus, lai saņemtu finansējumu mājokļa energoefektivitātes uzlabošanai, nav nepieciešama pirmā iemaksa un netiek ieķīlāts īpašums. Tajā pašā laikā ir jāiesniedz mājokļa energoefektivitātes palielināšanas projekta tāme vai līgums ar darbu veicēju.

Jau aizvadītājā gadā Luminor saviem klientiem piedāvāja aizdevumu videi draudzīgu auto iegādei, kura fiksētā procentu likmi nosaka automobiļa radītais piesārņojums. Saskaņā ar bankas ekspertu novērojumiem, jau šobrīd bankas klientu vidū popularitāti ir iemantojuši uz ilgtspējību orientēti kreditēšanas produkti un ir paredzams, ka ar laiku tie kļūs par normu – gudri risinājumi palīdzēs pilnveidot zaļās enerģētikas ekosistēmu, piemēram, saules paneļu saražoto enerģiju izmantot gan mājoklim, gan elektromobilbim.

 

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk