Image

Lai veicinātu uzņēmējdarbības izaugsmi, Luminor sadarbībā ar Eiropas Investīciju Banku (EIB) paplašina pieejamo finansējumu maziem un vidējiem uzņēmumiem (MVU), piedāvājot izdevīgākus nosacījumus līzingā. Tas atvieglos iespēju iegādāties lauksaimniecības, mežsaimniecības un celtniecības tehniku, komerctransportu, ražošanas iekārtas un uzņēmējdarbības veikšanai nepieciešamos transportlīdzekļus.

Maziem un vidējiem uzņēmumiem pieejamā līzinga summa ir sākot no astoņiem tūkstošiem eiro, tādējādi atvieglojot jaunu vai lietotu transportlīdzekļu, tehnikas un iekārtu iegādi. Izdevīgāki nosacījumi pieejami gan finanšu, gan operatīvajam līzingam ar divu gadu minimālo līzinga termiņu. Līzinga procentu likmes tiks aprēķinātas individuāli, pielāgojoties konkrētā uzņēmuma situācijai un plānotajam aizņēmuma mērķim. Ar Eiropas Investīciju Bankas atbalstu Luminor klienti varēs saņemt procentu likmes samazinājumu 0,25 % apmērā.

“Uzsākot sadarbību ar Eiropas Investīciju Banku (EIB), mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam Latvijā un Baltijā esam gatavi sniegt izdevīgākus līzinga finansējuma nosacījumus. Pieprasījuma kritums tirgū ir ietekmējis autoparku izmēru, jaunas ražošanas tehnikas un komerctransporta nepieciešamību. Labvēlīgāki līzinga nosacījumi atvieglos iespēju uzņēmējiem iegādāties tik svarīgo tehnisko nodrošinājumu ne tikai savas darbības attīstībai, bet arī nepārtrauktības nodrošināšanai. Tāpat jaunie līzinga nosacījumi palīdzēs ne tikai mazo un vidējo uzņēmumu izaugsmei, bet varētu pozitīvi ietekmēt arī līzinga tirgus atkopšanos, kas it īpaši svarīgi tagad, kad cerētā Lauku atbalsta dienesta finansējuma pieejamība lauksaimniekiem nobīdījusies no pavasara uz rudeni,”

– uzsver Raivo Bale, Luminor Līzings vadītājs.

2020. gads līzinga tirgū Baltijā ir bijis izaicinošs, piedzīvojot kritumu, ko ietekmējusi uzņēmēju un iedzīvotāju piesardzība un spēja uzņemties papildu saistības pandēmijas apstākļos. Latvijā pērn veikto jaunu darījumu apjoms samazinājies par aptuveni 30 %, salīdzinot ar 2019. gadu. Luminor dati liecina, ka pērn vairāk nekā puse līzingā noformēto transportlīdzekļu bija pasažieru automašīnas un vieglais komerctransports, bet aptuveni 20 % – lauksaimniecības tehnika – traktori un kombaini. Vairumā gadījumu (82 %) klienti devuši priekšroku jaunu, nevis lietotu auto vai iekārtu iegādei.

Papildu informācija par atbalsta mehānismu atrodama Luminor mājaslapā: https://www.luminor.lv/lv/eib-atbalstitais-finansejums

 

Papildu informācija:
Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk