Image

Latvijas uzņēmēji šogad aktīvi attīsta e-komerciju – interese par pārdošanu internetā pēdējā pusgada laikā pieaugusi aptuveni desmit reizes, turklāt e-komercijas attīstība aktīvi turpinās arī pēc ārkārtas situācijas atcelšanas, ļauj secināt Luminor bankas E-komercijas savienojuma pieteikumu statistika.

“Covid-19 pandēmija deva pozitīvu grūdienu e-komercijas attīstībai – daudzi uzņēmumi izmantoja iespēju realizēt ilgi atliktu plānu uzsākt pārdošanu internetā, bet citiem tā bija vienīgā iespēja turpināt darbību. Ja pirms pandēmijas ik mēnesi saņēmām vien pāris pieteikumu tirdzniecībai internetā, tad kopš aprīļa tie ir jau vairāki desmiti pieteikumu no uzņēmējiem. Visvairāk līgumu par tirdzniecības uzsākšanu internetā noslēgti tieši jūnijā, kad arī par vismaz 60% pieaudzis darījumu skaits, kas veikti, izmantojot tieši jauno Luminor E-komercijas savienojuma risinājumu. Redzam, ka arī jūnijā un jūlijā, kad lielākā daļa ierobežojumu tika atcelti vai mīkstināti, uzņēmēji joprojām turpināja attīstīt e-biznesu, kas nozīmē, ka viņi redz interneta vidi kā vērtīgu papildu rīku biznesa paplašināšanai arī turpmāk,”

– stāsta Viktors Saulītis, Luminor bankas e-komercijas un karšu risinājumu vadītājs.

Viņš atklāj, ka visaktīvāk e-komercijai pievērsušies mazie uzņēmumi. Lielie uzņēmumi vairumā gadījumu jau iepriekš izmantoja e-komercijas iespējas, taču tagad domā par maksājumu iespēju optimizēšanu un pāreju no ierastā Banklink pakalpojuma, kas paredz slēgt līgumu ar katru sadarbības banku atsevišķi, uz jauno maksājumu ierosināšanas pakalpojumu, kas ļauj noslēgt līgumu ar vienu banku, bet saņemt maksājumus no visu lielāko banku klientiem. Tas ievērojami atvieglo uzņēmējiem pakalpojuma uzturēšanu, bet pircējiem ir tikpat ērts un drošs kā Banklink.

Kopumā Luminor E-komercijas savienojumam pieteikušies uzņēmumi no 25 dažādām nozarēm – vairums ir interneta veikali, kuros iespējams iegādāties pārtiku, grāmatas, apģērbu un citas preces. Jauna nozare, kurā pārdošanu internetā uzsākuši arī lielie uzņēmumi, ir alkohola tirdzniecība, kas tika atļauta ārkārtas situācijas laikā.

Luminor banka piedāvā tirgotājiem e-komercijas risinājumu, ko vēl līdz augusta beigām bez maksas var izmantot transakciju darījumiem līdz 100 000 eiro mēnesī. E-komercijas savienojums ļauj tirgotājiem ērtā veidā saņemt maksājumus no pircējiem interneta vidē bez nepieciešamības slēgt līgumus ar vairākām bankām atsevišķi, un vienlaikus klientiem tas atvieglo pirkumu apmaksu, jo ir viegli izvēlēties sev piemērotāko maksājumu veikšanas veidu.

Papildu informācija:

Inese Kronberga
Luminor sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 29215409
E-pasts: Inese.Kronberga@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk