Image

Mazumtirdzniecības tīkls “SPAR Latvija” ir saņēmis Swedbank finansējumu 250 tūkstošus eiro apmērā apgrozāmo līdzekļu finansēšanai un veikalu tīkla attīstībai Latvijas teritorijā. Uzņēmums jau uzsācis mazumtirdzniecības tīkla veidošanu. Šī gada 11. augustā atklāts pirmais “SPAR” veikals Saldū un 30. augustā Liepājā.

Kā norāda “SPAR Latvija” valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers:

“Uzticamu partneru atbalsts ir nozīmīgs veids, kā arī turpmāk varam nodrošināt un veicināt patīkamu iepirkšanās pieredzi mūsu veikalu apmeklētājiem, piedāvājot arvien plašākas veikalā pieejamās produkcijas izvēles iespējas. Mēs turpināsim papildināt veikalu piedāvājumu ne vien ar “SPAR” preču zīmes produkcijas sortimentu, bet arī Latvijas patērētāju vidū jau iemīļotu Baltijas ražotāju un zīmolu precēm, īpašu uzmanību vēršot tieši vietējo ražotāju produkcijai. Tāpat rūpēsimies, lai mūsu veikalu plauktos nonāktu arī arvien plašākam iedzīvotāju lokam piemērota izvēlētā dzīvesveida produkcija, tai skaitā, “bio” un “eco” līnijas produkti.”

“SPAR Latvija” mērķis tuvāko piecu gadu laikā ir Latvijā atvērt vismaz 200 “SPAR” tīkla veikalus. Lai to sasniegtu, paredzams, ka “SPAR” un partneru kopējais investīciju apjoms varētu sasniegt 40 miljonus eiro. “SPAR” pielāgo gan preču klāstu, gan piedāvājumu reģioniem – tam ir plaši un labi attīstīts privāto preču zīmolu klāsts, sākot ar zemāko cenu segmentu, turpinot ar plaša patēriņa precēm un visbeidzot ar premium klases līmeņa precēm. Sortimentā būs atrodama gan vietējo ražotāju produkcija, gan citi Baltijā iecienīti ražotāju preču zīmoli. Tāpat “SPAR” piedāvā privātās preču zīmes produktus. Šāds biznesa modelis ļauj tirgotājam konkurēt ar citiem tirgus dalībniekiem, sniedzot plašākas izvēles iespējas pircējiem.

Kā uzsver Swedbank Mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanas daļas vadītājs Jānis Zaļums:

“Katra jauna biznesa ienākšana Latvijā rada jaunas iespējas gan vietējiem ražotājiem, gan patērētājiem sajust pasaules uzņēmējdarbības praksi. Biznesa veidošanās sākumposms allaž ir saistīts ar lieliem izaicinājumiem, īpaši pārtikas mazumtirdzniecības veikalu tīkla izveidē. Patīkami, ka Latviju par savu tirgu izvēlējies vēl viens pasaulē atpazīstams zīmols, kurš lielu uzsvaru liek tieši uz vietējo ražotāju preču iekļaušanu savās piegāžu ķēdēs. Nenoliedzami, no šādām pārmaiņām ieguvēji būs arī vietējie patērētāji. Novēlu, lai SPAR Latvija izdodas īpaši izcelt vietējo ražotāju produkcija un patērētājiem vienmēr būtu izvēle starp labāko sortimentu”.

SIA “SPAR Latvija” nodibināts 2021. gada jūlijā un ir saņēmis SPAR International izsniegtu licenci tīkla izveidei Latvijas teritorijā. SPAR ir viens no lielākajiem mazumtirdzniecībās tīkliem pasaulē, kura konsolidētais apgrozījums 2021. gadā sasniedz 41 miljardu eiro, apkalpojot 13 600 veikalu 48 pasaules valstīs. “SPAR Latvija” kapitālā 50% pieder Aleksandram Svarevskim, 27% – SIA “GECO”, kuras īpašnieki vienādās daļās ir Oļegs Lūkins, Dainis Šulcs, Andris Lūkins un Gints Caune, savukārt 10% kompānijas kapitālā pieder SIA “Prodimpekss Loģistikas Grupa”, kuras vienīgā īpašniece ir SIA “Līna loģistika”, kas vienādās daļās pieder Oļegam Lūkinam, Gintam Caunem un Dainim Šulcam. Vienlaikus 8% “SPAR Latvija” kapitāldaļu pieder Valērijam Ivasenko, bet 5% – Andrim Vilcmeieram.

 

RUS: Предприятие сети розничной торговли SIA «SPAR Latvija» инвестирует 250 тысяч евро в развитие сети магазинов

 

Papildu informācija:
Jānis Krops
Swedbank mediju attiecību vadītājs
Tālr.: 67444560, 26880381
janis.krops@swedbank.lv

 

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk