Image

Starptautiskā reitingu aģentūra Moody’s Investors Service (Moody’s) apstiprināja Luminor bankas noguldījumu reitingu A3 un augstākās prioritātes nenodrošinātā parāda reitingu Baa1, mainot nākotnes vērtējumu no stabila uz pozitīvu.

Skaidrojot savu lēmumu, Moody’s atzīmēja bankas stabilo kapitalizāciju, uzlaboto ienesīgumu un ienākumus nenesošu aizdevumu samazināšanu, kā arī plašo kredītportfeli pēc klientu veida, valsts un vietējo noguldījumu bāzi.

“Esam gandarīti, ka Moody’s novērtē Luminor sasniegto progresu. Moody’s komentāri atspoguļo mūsu stratēģiju un prioritātes nākamajam periodam. Tajā mēs koncentrēsimies uz sadarbības paplašināšanu ar klientiem – Baltijas valstu iedzīvotājiem un uzņēmumiem -, paaugstināsim savu efektivitāti un IT sistēmu darbību, veidosim unikālu iekšējo kultūru, vienlaikus saglabājot savu finansiālo spēku un pārdomātu riska pārvaldību,”

pauž Luminor bankas finanšu direktors Palle Nordāls.

Moody’s apstiprināja Luminor Bank AS ilgtermiņa un īstermiņa noguldījumu reitingus A3/P-2, augstākās prioritātes nenodrošinātā parāda reitingu Baa1, augstākās prioritātes nenodrošināto vidēja termiņa obligāciju programmas reitingu (P)Baa1 un A2/P-1 darījuma partnera riska reitingu (Counterparty Risk Rating jeb CRR).

Turklāt Moody’s apstiprināja arī pamata kredītspējas novērtējumu (Baseline Credit Assesment jeb BCA) un koriģēto Baa3 BCA, kā arī A2(cr)/P-1(cr) darījuma partnera riska novērtējumu (Counterparty Risk Assessment jeb CRA). Ilgtermiņa bankas noguldījumu un augstākās prioritātes nenodrošinātā parāda reitinga nākotnes vērtējums no stabila mainīts uz pozitīvu.

Par Luminor

Luminor ir vadošā neatkarīgā banka Baltijas valstīs un trešais lielākais finanšu pakalpojumu sniedzējs reģionā. Mēs nodrošinām finanšu pakalpojumus privātpersonām, ģimenēm un uzņēmumiem. Tāpat kā Igaunijas, Latvijas un Lietuvas tirgi, mēs esam jauni, dinamiski un vērsti uz nākotni.

Papildu informācija:
Zelma Strupka
Luminor sabiedrisko attiecību projektu vadītāja
Tālr.: 29950107
E-pasts: Zelma.Strupka@luminorgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk