Image

Ceturtdien, 25. novembrī, pulksten 15:30 tiešsaistē notiks ekspertu diskusija “Finanšu sektora loma ceļā uz klimatneitralitāti”, kas būs jau trešā diskusija ciklā, ko Pasaules Dabas Fonds organizē sadarbībā ar Eiropas Savienības māju. Diskusijā finanšu nozares eksperti un uzņēmēji spriedīs, kādas pārmaiņas sagaida finanšu nozari un uzņēmumus ES Zaļā kursa kontekstā.

“Finanšu institūcijas ir pakļautas riskiem, kurus izraisa klimata pārmaiņas un vides kvalitātes pasliktināšanās. Sekmējot klimatneitralitātes sasniegšanu tautsaimniecībā, uz ko aicina jomas zinātnieki un nosaka ES Zaļais kurss, finanšu nozare var mainīt virzienu, kādā attīstās globālā ekonomika. Tālāk jau būtiska loma šajā procesā ir uzņēmēju rīcībai, kā arī savstarpējai finanšu institūciju un uzņēmēju sadarbībai,”

saka Jānis Rozītis, Pasaules Dabas Fonda direktors. 

Arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta finanšu tirgiem saistībā ar to ietekmi uz vidi un klimata pārmaiņām, kā arī to potenciālu. Eiropas līmenī tiek izstrādātas vadlīnijas ilgtspējīgām investīcijām, kā arī ilgtermiņā tiek dota priekšroka ilgtspējīgiem finanšu risinājumiem. Sekojot līdzi šīm pārmaiņām, diskusijas dalībnieki centīsies izprast, kādas pārmaiņas sagaida finanšu nozari un uzņēmumus, mainoties regulējumam par ilgtspējīgām investīcijām, kā arī novērtēs, ko jau šobrīd, lūkojoties no finanšu perspektīvas, komersanti var darīt, lai tiektos uz klimatneitralitātes sasniegšanu 2050. gadā. Sarunā arī skaidros, ko puses sagaida viena no otras.

Ekspertu diskusijā piedalīsies SIA “Sorainen ZAB” vadošā partnere Eva Berlaus, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas galvenā uzraudzības eksperte Helēna Skadiņa, A/S “Latvijas Finieris” padomes priekšsēdētājs Uldis Biķis, AS “Swedbank” Ilgtspējas jomas vadītāja Baltijas valstīs Irina Kuzmina, AS “SEB banka” Ilgtspējas vadītājs Viktors Toropovs, AS “Augstsprieguma tīkls” Finanšu un grāmatvedības departamenta vadītāja Māra Grava, Pasaules Dabas Fonda direktors Jānis Rozītis. Sarunu vadīs Finanšu nozares asociācijas valdes priekšsēdētāja Sanita Bajāre.

Diskusijai aicināti pievienoties uzņēmumu, finanšu nozares, nozaru asociāciju, valsts pārvalžu un citu institūciju pārstāvji. Pievienoties sarunai tiešsaistē varēs ikviens interesents Pasaules Dabas Fonda un Eiropas Savienības mājas Facebook lapās. Saite uz pasākumu pieejama šeit.

Par ilgtspējas tēmām diskusijas Eiropas Savienības māja rīko sadarbībā ar Pasaules Dabas Fondu. Diskusiju ierakstus iespējams noskatīties Pasaules Dabas Fonda Youtube kanālā.

 

Informāciju sagatavoja 
Daina Šteinberga, Pasaules Dabas Fonda komunikācijas vadītāja
dsteinberga@pdf.lv, 29632279

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk