Image

PayRay SIA un Attīstības finanšu institūcija ALTUM ir parakstījuši līgumu, kas ļauj mazajiem un vidējiem uzņēmumiem saņemt ALTUM portfeļgarantijas 11 miljonu EUR apmērā.

ALTUM portfeļgarantija tiek piesaistīta apgrozāmo līdzekļu aizdevuma saņemšanai, investīciju aizdevumiem un finanšu līzingam. Vienam uzņēmumam maksimālā aizdevuma summa ir 250 000 EUR. Līguma termiņš ir no 1 līdz 7 gadiem.

Portfeļgarantijas ir ALTUM finanšu instruments, kas ļauj uzņēmējiem finansējumu bankā saņemt ar samazinātu procentu likmi un zemākām nodrošinājuma prasībām. Atšķirībā no individuālajām kredītu garantijām, portfeļgarantiju gadījumā banka kreditēšanas darījumam, kas atbilst programmas nosacījumiem, automātiski var piešķirt valsts garantiju. Portfeļgarantijas paātrina finansējuma saņemšanu uzņēmumiem.

PayRay SIA vadītājs Mareks Basankovičs:

”Šī ir laba ziņa mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kuri plāno attīstību. Jau pirmajā mēnesī, kopš līguma parakstīšanas ar Altum, trīs uzņēmumi saņēma finansējumu apgrozāmiem līdzekļiem. Interese par Altum portfeļgarantijām ar katru nedēļu pieaug, šobrīd vairāk par 10 uzņēmumiem ir pieteikušies šiem aizdevumiem. Mēs acinām uzņēmumus izmantot iespēju un saņemt finansējumu par samazinātu procentu likmi un zemākām nodrošinājuma prasībām.

Mēs augsti novērtējam sadarbību ar Altum uzņēmumu finansēšanā – kopš 2021.gada janvāra vairāki mazie un vidējie uzņēmumi ir saņēmuši Altum Kredīta garantijas. Portfeļgarantijas ļauj aizdevumu procesu padarīt raitāku un ātrāk veicināt naudas līdzekļu ieplūdi tautsaimniecībā.”

Vairāk informācijas – https://www.payray.bank/lv-lv/products/altum/

 

SIA “PayRay” nodrošina līzingu, faktoringu, uzņēmumu apgrozāmo līdzekļu un investīciju finansēšanas risinājumus dažādu nozaru uzņēmumiem. SIA “PayRay” ir Lietuvas bankas PayRay Bank UAB meitasuzņēmums, kas pakalpojumus Latvijā sāka sniegt 2020. gada decembrī. PayRay Bank konsolidētais kredītportfelis, ieskaitot līzingu, kredītus un faktoringu, šogad Lietuvā un Latvijā sasniedzis 180 miljonus Eiro. Abos uzņēmumos strādā vairāk kā 90 darbinieki.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk