Image

SEB bankas klienti turpmāk varēs izmantot jaunumu Baltijas tirgū – Roboinvestora rīku mobilajā lietotnē. Tas piedāvās personalizētus ieteikumus par investīcijām un nodrošinās iespēju ieguldīt jebkurā diennakts laikā, sākot no viena eiro.

“Domājot par investīcijām, cilvēki bieži vien ir pārliecināti, ka tas ir kaut kas sarežģīts, tam nepieciešamas profesionālas zināšanas un laiks, lai sekotu līdzi notikumiem finanšu tirgos, kā arī daudz naudas. Šos visus mītus kliedēs SEB bankas jaunais rīks mobilajā lietotnē – Roboinvestors. Tas izvaicās klientus un, balstoties uz viņu sniegtajām atbildēm, piedāvās personalizētus ieteikumus par ieguldījumu iespējām. Esam pārliecināti, ka tas palīdzēs spert pirmo soli pretī jaunam ieradumam,”

skaidro SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

“Roboinvestors uzdos aplikācijas lietotājam virkni jautājumu par ieguldījumu mērķiem, pieļaujamo risku, kā arī pašreizējo finansiālo situāciju, tādejādi uzņemoties konsultanta lomu. Pēc saņemtās informācijas analīzes klientam piedāvās vienu no pieciem SEB grupas pārvaldītajiem fondiem, ņemot vērā mērķus un riska toleranci. “Šobrīd Roboinvestoram ir atlasīti fondi, kas piedāvā klientiem iespēju ieguldīt instrumentos ar zemu, vidēju vai augstu riska pakāpi. Raudzīsim, cik aktīvi klienti iesaistīsies, un nākotnē noteikti paplašināsim piedāvājumu, balstoties uz atsauksmēm un pieprasījumu,”

– turpina Arnis Škapars.

Puse iedzīvotāju neiegulda vispār, trešdaļa būtu gatava ieguldīt līdz 20 eiro mēnesī

SEB bankas veiktās aptaujas dati rāda, ka puse iedzīvotāju šobrīd neiegulda naudu vispār, savukārt divas trešdaļas aptaujāto būtu gatavi novirzīt investīcijām noteiktu summu mēnesī un tas neietekmētu viņu ierasto dzīvesveidu*. Tā 27% respondentu būtu gatavi ik mēnesi ieguldīt līdz 20 eiro, 24%  – no 20 līdz 50 eiro, 12% – no 50 līdz 100 eiro un 8% – virs 100 eiro.

“Pandēmijas laikā iedzīvotāju uzkrājumi bankās pieauguši par vairāk nekā vienu miljardu eiro. Investīcijas finanšu tirgus instrumentos ir veids, kā pasargāt uzkrājumus no to vērtības samazināšanās inflācijas dēļ, kas, pēc mūsu analītiķu prognozēm, šogad var pārsniegt 2%. Ņemot vērā pašreizējās zemās depozītu likmes, ir vērtīgi apsvērt citas ieguldījumu alternatīvas. Mūsu atbildība ir izglītot iedzīvotājus gan par uzkrājumu nepieciešamību kopumā, gan par investīciju iespējām,”

– pārliecināts SEB bankas valdes loceklis.

Personalizētos ieguldījumu ieteikumus Roboinvestors sniegs bez maksas. Ja klients izvēlēsies ieguldīt ieteiktajā fondā, saskaņā ar vispārējo bankas cenrādi tiks piemērota apkalpošanas maksa (0,30-0,42% gadā) un ieturētas fonda pastāvīgās maksas (apmēram 0,21-0,79% gadā), kas kopā veidos apmēram 0,51-1,21% no ieguldītās summas gadā.

Roboinvestors papildinās SEB bankas mobilās lietotnes funkcionalitāti. Jau šobrīd lietotne sniedz iespēju ne tikai pārbaudīt kontu informāciju, veikt vai pieprasīt maksājumus, mainīt kartes uzstādījumus, bet arī sekot līdzi savam uzkrājumam krājkontā, uzstādot līdz pieciem uzkrājumu mērķiem un izmantojot digitālo krājkasi vai regulāros maksājumus savu mērķu sasniegšanai. Turklāt klienti, kuri jau veic ieguldījumus, aplikācijā var sekot to vērtības izmaiņām.

SEB banka atgādina, ka naudas līdzekļu ieguldīšana finanšu instrumentos ir saistīta ar risku. Vairāk par ieguldījumu fondiem un ar tiem saistītajiem riskiem var uzzināt SEB bankas mājaslapā. Iesakām rūpīgi izlasīt saistošos noteikumus un, ja nepieciešams, konsultēties ar bankas darbiniekiem. 

*Iedzīvotāju aptauju pēc SEB bankas pasūtījuma šā gada martā veica uzņēmums Norstat, tajā piedalījās 1000 respondentu vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Papildu informācijai:
Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – 29401327, jelena.novaka@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 31. martu SEB grupas kopējie aktīvi veido 3,443 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,243 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk