Image

AS Reģionālā investīciju banka (turpmāk – RIB) ir ieviesusi zibmaksājumu iespēju, kas nodrošina tūlītējus maksājumus starp kredītiestādēm, kas ir pievienojušās Eiropas zibmaksājumu sistēmai, jeb SEPA Instant Credit Transfer. RIB tostarp piedāvās zibmaksājumus ar Latvijā lielāko viena izejošā maksājuma limitu – 50 000 EUR. Zibmaksājumi ir pieejami visās RIB norēķinu platformās – gan internetbankā, gan mobilajā aplikācijā.

 Zibmaksājumu iespējas Eiropā piedāvā vairāk kā 2 tūkstoši banku un maksājumu iestāžu, kamēr Latvijā, līdz ar RIB pievienošanos zibmaksājumu sistēmai, tūlītējus naudas pārskaitījumus nodrošina 6 komercbankas un Latvijas Banka.

 RIB bankas konkurences priekšrocība Latvijas finanšu pakalpojumu tirgū ir padziļinātā izpratnē un konsultācijās balstītas klientu apkalpošanas apvienojums ar jaunākajiem digitālajiem risinājumiem. Pērn mēs ieviesām jaunu mūsu internetbankas mobilo aplikāciju ar unikālu virtuālā digipass kodu kalkulatora funkcionalitāti, bet tagad arī zibmaksājumus, kas mūsu klientiem dod pilnu spektru ērtāko savu finanšu pārvaldības iespēju,”

– saka Aleksandrs Jakovļevs, RIB valdes priekšsēdētājs.

 RIB zibmaksājumu risinājums paredz, ka klientiem pašiem nav jāizvēlas pārskaitījuma veids – bankas maksājumu risinājumi automātiski novirzīs klienta pārskatījumu uz ātrāko iespējamo naudas pārveduma veidu un izraudzīsies zibmaksājuma iespēju, ja darījuma otra banka arī to ir ieviesusi.

RIB attīstības stratēģija paredz īpašu uzsvaru uz  sadarbību ar vidējiem un lieliem Latvijas uzņēmumiem, piedāvājot tiem individuālu izpratni un pieeju. RIB galvenokārt fokusējas uz kreditēšanu, taču klientiem nodrošina arī pilnu ikdienas finanšu pakalpojumu klāstu.

RIB aktīvi pagājušā gada trešā ceturkšņa beigās bija 236,7 miljoni eiro, bankas pirmā līmeņa kapitāla pietiekamības rādītājs pērnā gada trešā ceturkšņa beigās bija 22,60, bet kopējais kapitāla rādītājs bija 24,28, kas vairāk kā divkārt pārsniedz FKTK bankai noteikto kapitāla pietiekamības līmeni. Bankas likviditātes seguma rādītājs 2020. gada trešā kvartāla beigās bija 180,28 %, kas būtiski pārsniedz normatīvos noteikto 100% likviditātes seguma prasību. Bankas kapitāls un rezerves pagājušā gada trešā ceturkšņa beigās pieauga līdz 37,2 miljoniem eiro.

Papildus informācija:
Ingrīda Klagiša
AS Reģionālā investīciju banka
Administratīvā atbalsta daļas vadītāja
Tel: + 371 67 359 000
Epasts: pr@ribbank.com

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk