Image
Canva

AS “Reģionālā investīciju banka” uzsākusi ilgtermiņa sadarbību ar vienu no Latvijā vadošajiem meža nozares uzņēmumiem SIA “Grantiņi 1” un piešķīrusi 4,8 miljonu eiro lielu finansējumu meža tehnikas iegādei un apgrozāmo līdzekļu papildināšanai, informē Reģionālā investīciju banka.

“Mežu nozare ir viens no Latvijas ekonomikas balstiem, tādēļ, mūsuprāt, ir loģiski atbalstīt un palīdzēt attīstīties šīs nozares uzņēmumiem. RIB attīstības stratēģijā īpašu akcentu esam likuši uz Latvijas vietējo projektu kreditēšanu, tādēļ mērķtiecīgi veidojam sadarbību ar vidējiem un lieliem uzņēmumiem, kas ir līderi savās biznesa nozarēs,” uzsver AS “Reģionālā investīciju banka” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Jakovļevs. 

SIA “Grantiņi 1” ir pieredzējis mežu apsaimniekotājs, kas nozarē darbojas jau vairāk nekā 30 gadus. Šobrīd uzņēmums gadā izstrādā aptuveni 600 tūkstošus kubikmetru koksnes, tādējādi uzskatāms par vienu no nopietnākajiem nozares spēlētājiem. Mežizstrādes pakalpojumu sniegšanā uzņēmums sadarbojas ar AS “Latvijas valsts meži”.

Lielā pieredze ļauj būt elastīgiem un piemēroties arī tik būtiskām izmaiņām, kādas tirgū ir vērojamas pēdējo gadu laikā, atzīst SIA “Grantiņi1” valdes priekšsēdētājs Aldis Stūriška.

Uzņēmumam veiksmīgi izdodas gan nodrošināt stabilu produkcijas plūsmu, gan arī nodarbināt strādājošos klusajā sezonā. Līdztekus mežu darbiem SIA “Grantiņi 1” ir atvēris arī savu grants karjeru, kas ļauj ātri salabot mežizstrādes procesā bojātos meža ceļus, bet saistītie uzņēmumi darbojas elektroenerģijas jomā. Savukārt attīstības plāni tuvākajiem pieciem gadiem cita starpā paredz ar meža izstrādes tehnikas parka atjaunošanu un papildināšanu.

“Apsaimniekojot mežus, mēs jau nestrādājam īstermiņam, mūsu darba augļus baudīs nākamās paaudzes. Tomēr jau tagad redzam rezultātus un “vācam pirmo ražu” no pašu audzētā,” atzīst Stūriška.

Balstoties uz apstiprināto stratēģiju 2023.gadam, AS “Reģionālā investīciju banka” Latvijas un Eiropas tirgū šogad plāno nodrošināt finansējumu projektiem uz vismaz 50 miljoniem eiro. Bankas fokuss ir visaugstākās profesionālās kompetences nodrošināšana, ātrs lēmumu pieņemšanas process un spēja piedāvāt klientiem maksimāli efektīvus biznesa projektu finansēšanas risinājumu.

Par Reģionālo investīciju banku

AS Reģionālā investīciju banka darbību uzsāka 2001.gadā. Pēc aktīvu apmēra 2022.gada 31.decembrī bija septītā lielākā banka Latvijā. Bankas kopējais pamatkapitāls ir 32,33 miljoni eiro un lielākais akcionārs ir SIA SKY Investment Holding (44%). Citiem institucionālajiem un privātajiem akcionāriem katram nepieder vairāk par 20% akciju. Reģionālās investīciju bankas neauditētā peļņa 2023.gada pirmajā ceturksnī sasniedza 1,6 miljonus eiro, bet aktīvi 2023.gada 31.martā bija 448 miljoni eiro.

Par SIA “Grantiņi 1”

SIA “Grantiņi 1” ir dibināts 1993.gadā, un nu jau vairāk kā 30 gadus cītīgi darbojas meža nozarē. Šo gadu laikā SIA “Grantiņi 1” ir kļuvusi par vienu no Latvijā vadošajiem uzņēmumiem meža nozarē. Tas ir sasniegts ar neatlaidīgumu un mērķtiecīgu darbu, godprātīgu un lojālu attieksmi pret klientiem un sadarbības partneriem. Mežistrādes pakalpojumu sniegšanā uzņēmums sadarbojas ar AS “Latvijas valsts meži”. Uzņēmuma darba kvalitāti un atbildību pret uzticēto, kā arī rūpes un atbilstošu attieksmi pret dabas vērtībām apliecina uzņēmumam izsniegtie FSC un PEFC sertifikāti. SIA “Grantiņi 1” nodrošina labi apmaksātas darba vietas vairāk nekā 100 darbiniekiem.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk