Image

2022.gada jūnijā AS “Reģionālā investīciju banka” (RIB) kopējais kredītportfelis ir pārsniedzis 100 miljonus eiro, bet pirmo pusgadu banka noslēgusi ar 641 tūkstoti eiro lielu peļņu.  

“Mēs redzam pārliecinošu pieauguma tendenci un labu potenciālu tālākajai attīstībai. Tie ir likumsakarīgi mūsu ieguldītā darba rezultāti. Kopš 2018.gada mērķtiecīgi veidojam kreditēšanas jomā specializētu banku, kas augstā profesionālā līmenī apkalpo Latvijā un citur Eiropā strādājošus vidējos un lielos uzņēmumus,” stāsta AS “Reģionālā investīciju banka” valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Jakovļevs. 

2022.gada pirmajā pusgadā AS “Reģionālā investīciju banka” bija viena no finanšu tirgus līderiem gan pēc kredītportfeļa pieauguma tempiem kopumā, gan arī pēc juridiskajām personām izsniegtā finansējuma apjoma. Bankas kredītportfelis šā gada pirmajā pusgadā pieauga par 24,78%.

“Atbilstoši mūsu stratēģijai mērķtiecīgi veidotais bankas darbības profils ļauj līdzvērtīgi konkurēt ar citām Latvijas kredītiestādēm kreditēšanas produktu klāsta ziņā un piedāvāt konkurētspējīgas procentu likmes. Savukārt salīdzinoši šaurā specializācija nodrošina augstāku kompetences līmeni, nekā spēj piedāvāt universālās komercbankas. Bankas speciālistu prasmes gan pērn, gan arī šogad augstu novērtēja daudzi RIB sadarbības partneri,” uzsver A.Jakovļevs.  

2022.gadā banka ir veiksmīgi realizējusi vairākus tirgū pamanāmus investīciju projektus, sākot ar klasiskiem nekustamā īpašuma attīstības projektiem līdz pat augsto tehnoloģiju ražotnēm, izklaides parkiem, vērienīgiem automašīnu un industriālā līzinga projektiem. Finansējums piešķirts, piemēram, Latvijā lielākā dzīvojamo ēku kompleksa “Ezerjugla” būvniecībai, metāla konstrukciju un vēja turbīnu ražotājam “Madesta”, izklaides parka “Avārijas brigāde” paplašināšanai, u.c. Latvijas uzņēmumi kopumā šogad ir saņēmuši finansējumu vairāk nekā 25 miljonu eiro apjomā. 

Par Reģionālo investīciju banku

AS Reģionālā investīciju banka darbību uzsāka 2001.gadā. Pēc aktīvu apmēra 2022.gada 31.martā bija astotā lielākā banka Latvijā. Bankas kopējais pamatkapitāls ir 32,33 miljoni eiro un lielākais akcionārs ir SIA SKY Investment Holding (44%). Citiem institucionālajiem un privātajiem akcionāriem katram nepieder vairāk par 20% akciju. Reģionālās investīciju bankas auditētā peļņa 2021.gada 12 mēnešos sasniedza 8,437 miljonus eiro.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk