Image

Turpinoties sankciju paplašināšanai pret Krieviju, Eiropas Savienība pieņēmusi jaunu ierobežojumu kopumu, kurā sankcijas noteiktas populāro interneta portālu mail.ru un vkontakte.ru mātesuzņēmuma “VK Company Limited” vadītājam Vladimiram Kirijenko. Tas nozīmē, ka Latvijas iedzīvotāju sadarbība ar attiecīgajiem portāliem nav iespējama, un maksājumi uz un no šīs grupas uzņēmumiem Citadelē tiks atteikti vai iesaldēti.

Eiropas Savienības jaunākajos sankciju sarakstos, kas vērsti pret Krieviju saistībā ar kara darbības izvēršanu Ukrainā, aizvadītajā nedēļā iekļuvušas vairāk kā 150 juridiskas un fiziskas personas, tostarp Vladimirs Kirijenko, kurš ir Krievijas interneta uzņēmuma “VK Company Limited” vadītājs, bet savulaik bija Krievijas valsts digitālo pakalpojumu uzņēmuma “Rostelecom” viceprezidents. “VK Company Limited” pārvaldībā ir vieni no populārākajiem sociālo tīklu portāliem valstī – Vkontakte, Odnoklassniki un Moi Mir, kā arī e-pasta pakalpojumu sniedzējs mail.ru.

“Ja Latvijas iedzīvotāji no minētajiem portāliem plānoja iegādāties kādus pakalpojumus, tad jārēķinās, ka šie maksājumi tiks apturēti un nauda tiks atgriezta klientu kontos, ievērojot, ka ES sankcijas ir attiecināmas arī uz juridiskām personām, kuras kontrolē sankciju subjekti,”

atklāj Saiva Krastiņa, Citadeles vadošā sankciju eksperte.

“Mail.ru ir viens no vadošajiem e-pasta pakalpojumu nodrošinātājiem Krievijā, kura sniegtos pakalpojumus izmanto arī Latvijas iedzīvotāji. Jau kādu laiku atpakaļ Krievija testēja iespējas slēgt tās iedzīvotāju pieeju globālajam internetam. Ja tas notiks, būs apgrūtinātas saziņas iespējas, ja ar e-pastu, kas aprīkots ar mail.ru domēnu, ikdienā komunicējiet ar pakalpojumu sniedzējiem Latvijā. Turklāt arī Latvijā un Eiropā bāzētie uzņēmumi var drīzumā lūgt klientiem mainīt saziņas e-pastu, ja līdz šim ticis izmantots Krievijā reģistrēts domēns.”

Par banku Citadele

Citadeles misija ir modernizēt banku nozari un sniegt privātpersonām un uzņēmējiem visā Baltijā vairāk iespēju. Citadele ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem un kredītportfeļa apjoma biznesa klientiem. 2021. gadā Baltijā jaunos aizdevumos Citadele izsniedza 1.1 miljardus eiro, kopējam kredītportfelim sasniedzot 2.7 miljardus, savukārt depozītu apjoms uz gada beigām veidoja 3.8 miljardus eiro.

Līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu, piemēram,  mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķinus un zibmaksājumus. Citadele pirmā Baltijā sāka piedāvāt iespēju atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un veikt pārskaitījumus uz mobilā tālruņa numuriem.

Citadeles grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

RUS: Из-за санкций прекращается сотрудничество с Mail.ru и VKontakte

Papildu informācija:
Kristīne Mennika
Korporatīvās komunikācijas vadītāja
AS “Citadele banka”
Tālr. 26528533          
E-pasts: Kristine.Mennika@citadele.lv
www.citadele.lv

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk