Image

Šobrīd norisinās atlase kredītiestādēm, kas turpmāk izsniegs studiju un studējošā kredītus ar attīstības finanšu institūcijas ALTUM garantiju. Izvērtējot nepieciešamos resursus, lai ieviestu izmaiņas līdzšinējā studiju kredītu administrēšanas procesā un sagatavotu jaunu infrastruktūru, SEB banka pieņēmusi lēmumu nepiedalīties atlasē par iespēju izsniegt studiju un studējošā kredītus 2020./2021. mācību gadā.

Šis lēmums neietekmēs līdz šim izsniegtos studiju un studējošā kredītus – banka turpina pildīt visus nosacījumus noslēgto līgumu ietvaros, ko paredz izsniegto kredītu uzturēšanas kārtība.

SEB bankas vadītāja Ieva Tetere:

“Ņemot vērā, ka 10 gadus esam bijusi vienīgā banka, kas izsoles rezultātā guvusi tiesības finansēt studentus, daudzu prioritāšu vidū lēmums par šī pakalpojuma pārtraukšanu mums ir bijis ļoti sarežģīts. Nepieciešamās izmaiņas līdzšinējā kredītu administrēšanas procesā šogad nepaveiksim. Šobrīd vēlamies maksimāli vairāk sakārtot attālināti pieejamos pakalpojumus, pilnveidot procesus, kā arī stiprināt mūsu pozīcijas citos kreditēšanas pakalpojumos.”

Kopš 2010. gada SEB banka bija vienīgā banka, kas nodrošināja studentiem aizdevumus ar valsts galvojumu. Pēdējo trīs gadu laikā studentiem piešķirti 4534 aizdevumi ar valsts galvojumu par aptuveni 27, 1 miljonu eiro. Vidējā studiju kredīta summa pērn bija ap 6200 eiro, bet vidējā summa studējošā kredītam – nedaudz vairāk par 7000 eiro.

Attīstības finanšu institūcija ALTUM šī gada 29. jūnijā izsludināja atlasi kredītiestādēm, kas izsniegs studiju un studējošo kredītus ar ALTUM garantiju. Banku izsniegtos studiju kredītus turpmāk garantēs ALTUM, un šāds risinājums ļaus atteikties no prasības pēc otra galvotāja, kas līdz šim ir bijis kāds ģimenes loceklis vai draugs.

Aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai par studiju un studējošo kredītu saņemšanu ALTUM mājaslapā.

Papildu informācijai:

Elīna Neimane, SEB bankas privātpersonu segmenta komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:

Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia

www.seb.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk