Image

2021. gada Ilgtspējas indeksā SEB banka Latvijā piekto gadu pēc kārtas saņēma Platīna kategoriju, kas ir viens no augstākajiem uzņēmuma ilgtspējas novērtējumiem atbilstoši starptautiskajām prasībām visos korporatīvās sociālās atbildības virzienos.

Ilgtspējas indeksa Platīna kategorija apliecina, ka SEB banka īsteno pārdomātu biznesa stratēģiju, sekmē labas pārvaldības praksi, veidojot tīru un caurspīdīgu biznesa vidi, atbalsta klientus-uzņēmējus ilgtspējas pārmaiņās, mazina tiešo ietekmi uz apkārtējo vidi, kā arī rūpējas par darbiniekiem un klientiem, tostarp gādā par ilgtspējīgiem finanšu pakalpojumu risinājumiem un servisa attīstīšanu.

SEB bankas vadītāja Ieva Tetere:

“Lepojos ar SEB bankas komandu un nemainīgi augstajiem sasniegumiem Ilgtspējas indeksā. Ilgtspēja ir mūsu DNS jau ļoti ilgu laiku, tomēr šogad gandarījums ir īpaši liels, jo uzņēmumi un iestādes ilgtspējas tēmai pievērsušies īpaši aktīvi. Nebaidos teikt, ka 2021. būs līdz šim vērienīgāko ilgtspējas sasniegumu gads – gan publisko diskusiju un viedokļu apmaiņas ziņā, gan reālos, praktiskos darbos. Esam pozitīvi iekustējušies.”

Raugoties tālāk – kāds ir mūsu valsts Ilgtspējas indekss un kādu pienesumu varam dot?

“Ilgtspējas indekss mums dod iespēju tiekties uz izciliem rezultātiem savā uzņēmumā, savā organizācijā vai iestādē un tas ir lielisks, veselīgs dzinulis. Tomēr, raugoties nākotnē, neizbēgami jādomā arī par to, kā mēs šos individuālos sasniegumus jēgpilni vadīsim valsts līmenī,”

– pārliecināta ir Ieva Tetere.

“Mēs visi esam savstarpēji saistīti – mūsu katra panākumiem un procesiem jābūt īstenotiem ar domu sniegt pievienoto vērtību visai sabiedrībai. Kāds ir mūsu valsts Ilgtspējas indekss? Vai darām pietiekami un ko iegūsim, kopā saliekot individuālos sasniegumus? Domāju, ka šajā laukā mums visiem vēl daudz darāmā. Varbūt brīdis, kad sasniegta zināma individuālā izcilība, ir labākais, lai sniegtu atbalstu citiem, dodot vēl lielāku pienesumu.”

Ieva Tetere arī rosina, lūkojot Ilgtspējas indeksa rezultātus, domāt plašāk.

“Vispirms augstāk novērtētos uzņēmumus iedrošinu aktīvi virzīt diskusiju par valsts kopējo ilgtspēju, jo tikai mēs paši būsim tie, kas noteiks panākumus arī valstiskā līmenī. Tāpat arī no valsts puses būtu vērts padomāt par kādu priekšrocību uzņēmumiem, kas Ilgtspējas indeksā uzrāda nemainīgi izcilu sniegumu. Katrā ziņā, lai kopīgi ilgtspējas jomā gūtu panākumus, būs jārod savstarpēji iedrošinoši sadarbības mehānismi.”

Ilgtspējas indeksā šogad piedalījās vairāk nekā 90 uzņēmumu un organizāciju. No tiem PLATĪNA kategorijai kvalificējās 23 uzņēmumi, apliecinājumu par atbilstību ZELTA kategorijai saņēma 15 uzņēmumi, SUDRABA kategorijai – 19 uzņēmumi un organizācijas, bet BRONZAS kategorijai – 10.

Papildu informācijai:
Lita Juberte-Krūmiņa, SEB bankas Korporatīvās komunikācijas vadītāja
25145203, lita.juberte-krumina@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB_Latvia, YouTube/SEBlatvia, www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 31. martu SEB grupas kopējie aktīvi veido 3,443 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,243 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk