Image

Ar mērķi atbalstīt klientus, kuri vēlas uzlabot sava mājokļa energoefektivitāti un rūpēties par apkārtējo vidi, SEB banka tagad piedāvā finansējumu ar izdevīgākiem nosacījumiem risinājumiem, kas sniedz iespēju mājsaimniecībās izmantot atjaunojamos energoresursus. Turklāt šādu iekārtu iegādei tagad ir iespējams saņemt arī valsts atbalstu.

Pērn pieprasījums pēc patēriņa kredītiem pieauga visā Baltijā: lielākais pieaugums novērots Lietuvā – jauno līgumu skaits pieauga par gandrīz 70%, kam seko Igaunija, kur pieaugums bija ap 40% un Latvija – pieaugums ap 30%, liecina SEB bankas dati. Kopējais piešķirtā finansējuma apjoms Latvijā pieauga par 45%, Igaunijā – par nepilniem 70%, bet Lietuvā gandrīz divkāršojies.

Kopumā 2021. gadā patēriņa kredītos Igaunijā SEB banka piešķīrusi vairāk nekā 32 miljonus eiro, Lietuvā – ap 30 miljoniem, bet Latvijā – pāri par 17 miljoniem. Visaugstākā vidējā aizdevuma summa pērn bija Lietuvā – ap 5,5 tūkstošiem eiro, Igaunijā tā bija ap 5 tūkstošiem eiro, bet Latvijā – ap 4,5 tūkstošiem eiro.

SEB bankas dati rāda, ka visbiežāk patēriņa kredītu izmanto transportlīdzekļa iegādei (apmēram 40% gadījumu) un mājokļa remontam vai labiekārtošanai (aptuveni 33% gadījumu). Šīs kategorijas paliek populārākās jau vairākus gadus, turklāt pieprasījums pēc finansējuma mājokļa remontam pērn pieauga par 40%.

“Redzam, ka arvien vairāk iedzīvotāju, īpaši privātmāju īpašnieki, sāk aizdomāties, ko viņi varētu uzlabot savos mājokļos, lai padarītu tos energoefektīvākus un videi draudzīgākus, kā arī samazinātu rēķinus par apkuri un elektrību. Ņemot vērā pašreizējo situāciju pasaulē, svarīgi atbalstīt mājsaimniecības, kas vēlas mazināt savu atkarību no fosilā kurināmā, pārejot uz atjaunojamiem resursiem. Šo mērķu realizēšanai SEB banka tagad piedāvā finansējumu ar izdevīgākiem nosacījumiem,”

norāda SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

Mājokļa energoefektivitātes paaugstināšanai SEB bankā iespējams saņemt līdz 20 000 eiro ar fiksētu procentu likmi 5,9% uz termiņu līdz 7 gadiem. Finansējums paredzēts mājā esošā apkures katla, kurā tiek izmantots fosilais kurināmais, nomaiņai uz videi draudzīgākiem risinājumiem, kā arī jaunu elektroenerģijas ražošanas iekārtu – gan saules paneļu, gan vēja elektrostaciju – iegādei un uzstādīšanai.

Svarīgi, ka videi draudzīgāko risinājumu ieviešana atbalstāma arī no valsts puses. Šobrīd Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija realizē atbalsta programmu atjaunojamo energoresursu izmantošanai mājsaimniecībās, kuras ietvaros iespējams saņemt grantu gan esošā apkures katla nomaiņai pret videi draudzīgāku, gan jaunu elektroenerģijas ražošanas iekārtu iegādei.

 

Papildu informācijai:
Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – 29401327, jelena.novaka@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 31. decembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 3 304  miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 682 miljardi Zviedrijas kronu.  SEB grupā strādā 15 500 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk