Image

SEB bankas komanda Baltijā organizējusi valsts attīstības finanšu institūcijas ALTUM obligāciju laidienu 20 miljonu eiro apmērā ar ienesīgumu līdz dzēšanai – 1,3%. Emisijā piesaistītie līdzekļi tiks izmantoti ALTUM uzņēmējdarbības projektu finansēšanai lauksaimniecības jomā.

Vērtspapīru laidiens piesaistīja investoru interesi gan no Latvijas, gan arī no Lietuvas un Igaunijas. Aktīvu pārvaldītāju, pensiju fondu, apdrošināšanas kompāniju un banku pieprasījums pēc obligācijām četras reizes pārsniedza pieejamo apjomu. Kopumā obligācijas iegādājās 15 investori – trīs bankas un 12 aktīvu pārvaldības fondi un apdrošināšanas sabiedrības.

Ints Krasts, SEB bankas valdes loceklis: “Finanšu tirgos šobrīd ir vēl augstākas prasības obligāciju emitentiem attiecībā uz finansiālo stabilitāti, korporatīvās pārvaldības standartiem un ilgtspēju, nekā tas bija līdz šim. Līdz ar to esmu patiesi gandarīts, ka jau otro reizi ALTUM, uzticot šo pienākumu SEB profesionāļu komandai, ir pārliecinoši noturējuši šo augsto kvalitātes latiņu, izpildot nepieciešamās prasības un pārliecinoši turpinot iesākto darbību finanšu tirgos. Vienlaikus jāuzsver, ka augstā investoru interese par ALTUM parāda vērtspapīriem liecina, ka šis ir pareizi izvēlēts brīdis obligāciju emisijai, īpaši ņemot vērā esošo situāciju finanšu tirgos un tautsaimniecībā kopumā, kur arvien lielāka nozīme ir ne tikai Latvijas, bet Baltijas valstu kapitāla tirgus attīstības veicināšana.”

Reinis Bērziņš, ALTUM valdes priekšsēdētājs:

“Neraugoties uz nenoteiktību kapitāla tirgos, ko radījusi koronavīrusa globālā pandēmija, ALTUM pārliecinoši turpina izvēlēto  finansējuma piesaistes stratēģiju. Esam gandarīti par investoru lielo interesi, kas ļauj mums arī šajā pasaules ekonomikai sarežģītajā laikā emitēt obligācijas ar vēl labākiem finanšu nosacījumiem, nekā sasniedzām 2017.gada  un 2018.gada emisijās, kad kapitāla tirgos valdīja stabilitāte. Īstenojot speciālus finanšu instrumentus, ALTUM Latvijā ir viens no stūrakmeņiem vīrusa krīzes ietekmēto uzņēmumu atbalstam. Vienlaikus uzņēmējiem nodrošinām visus ikdienas ALTUM instrumentus, kurus uzņēmumi arī šajā laikā aktīvi izmanto attīstībai atbilstoši savai specifikai un vajadzībām. Ieņēmumus no šīs obligāciju emisijas izmantosim ALTUM pārvaldītā Zemes fonda darbības paplašināšanai, vēl vairāk stiprinot fonda pēdējo gadu straujo izaugsmi. Zemes fonda darījumu apjoms katru gadu aug un 2019.gadā fonda portfelis tika dubultots, šobrīd tā kopējam apjomam strauji tuvojoties 50 miljoniem eiro. Resursu piesaiste finanšu tirgos nodrošina mūsu finansējuma avotu diversifikāciju, palīdz būt ilgtspējīgiem un pašpietiekamiem finansējuma  piesaistē, vienlaikus sekmējot Baltijas kapitāla tirgus attīstību.”

Šis ir otrais ALTUM vērtspapīru laidiens 70 miljoni eiro obligāciju emisijas programmas ietvaros, kas tika emitētas papildus 2018. gadā emitētajām obligācijām 10 miljoni eiro apmērā un 2019. gadā emitētajām obligācijām 15 miljoni eiro apmērā, kas tiek kotētas Nasdaq Riga parāda vērtspapīru sarakstā. 

Šī ir otrā reize, kad SEB banka Baltijā organizē ALTUM obligāciju emisiju. Pirmo reizi tas notika 2017. gadā, kad SEB bankas komanda Baltijā organizēja ALTUM zaļo obligāciju laidienu 20 miljonu eiro apmērā.

Papildu informācijai:

Ieva Bethere, SEB bankas uzņēmumu segmenta komunikācijas vadītāja – 29550199, ieva.bethere@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:

Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, Instagram/seb_latvija un Skype/SEB_Latvija,

www.seb.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk