Image

Turpinot veicināt ilgtspējīgu finanšu tirgus un uzņēmējdarbības attīstību, SEB banka visās Baltijas valstīs uzsāk piedāvāt jaunu finansējuma veidu uzņēmumiem – Zaļo kredītu.

Tas sākotnēji būs pieejams lielajiem uzņēmumiem, kuri izvēlas ieguldīt atbildīgi un īsteno videi draudzīgus un ilgtspējīgus biznesa risinājumus – atjaunojamās enerģijas ražošana, energoefektivitātes uzlabošana, ilgtspējīga mežsaimniecība, kā arī atkritumu apsaimniekošanas un citu videi draudzīgu projektu realizēšanai, kuru rezultātā tiek samazināts CO2 izmešu daudzums.

Zaļās obligācijas kā konceptu SEB un Pasaules Banka izstrādāja 2008. gadā, ņemot vērā arvien pieaugošo investoru pieprasījumu iesaistīties klimata pārmaiņu novēršanas iniciatīvās. 2017. gadā SEB izlaida pirmās zaļās obligācijas 500 miljonu eiro vērtībā. Daļa šo obligāciju iegūtos līdzekļus SEB vēlas izmantot finansējuma piešķiršanai Baltijas valstu uzņēmumiem, kas plāno īstenot ilgtspējīgus, videi draudzīgus projektus.

SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts:

“Latvijas uzņēmēji un iedzīvotāji vēl aktīvi nedomā par klimata pārmaiņu riskiem, jo tie nav tik kardināli kā citur pasaulē, taču nevaram arī izlikties, ka tas uz mums neattiecas, turklāt arvien pieaug arī investoru pieprasījums pēc ieguldījumiem ilgtspējīgos vides projektos. Šajā ziņā tieši finanšu sektors var sniegt nepieciešamo atbalstu uzņēmumiem sasniegt viņu izvirzītos ilgtspējas mērķus biznesa attīstībā. Arī līdz šim, lemjot par aizdevumu piešķiršanu uzņēmumiem, vienmēr esam vērtējuši augstus korporatīvās pārvaldības un biznesa ilgtspējas standartus. Zaļā kredīta statuss klientam būs apliecinājums, ka viņa projekts atbilst SEB Zaļo obligāciju noteiktajiem kritērijiem un veicina ne vien uzņēmuma, bet arī visas sabiedrības “zaļo domāšanu”. Uzņēmumiem tā ir arī iespēja veidot un nostiprināt ilgtspējīga zīmola reputāciju gan vietējā, gan starptautiskā mērogā, kā arī būt vieniem no līderiem savā nozarē ilgstpējīgā domāšanā un attīstībā.”

SEB mērķis ir arī turpmāk būt starp līderiem videi draudzīgu ieguldījumu un investīciju jomā un veicināt ilgtspējīgu projektu īstenošanu. Ap 50% no SEB grupas Zaļo kredītu portfeļa veido atjaunojamās enerģijas projekti, bet pārējo – “zaļo” ēku, transporta un energoefektivitātes projektu finansēšana. Šobrīd Zviedrija veido 46% no portfeļa ieguldījumiem, kam tālāk seko Somija, Norvēģija, Lielbritānija un Vācija.

Katrs kredīta pieteikums tiks izvērtēts individuāli, ņemot vērā tā atbilstību SEB zaļo obligāciju kritērijiem, piemēram, vai projekta mērķis ir novērst klimata pārmaiņas un samazināt ietekmi uz apkārtējo vidi.

Vairāk par Zaļo kredītu: https://www.seb.lv/lieliem-uznemumiem/finansesana/zalais-kredits-uznemumiem

Papildu informācijai:

Elīna Neimane, SEB bankas privātpersonu segmenta komunikācijas vadītāja
26861570, elina.neimane@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia,
Facebook/SEB.Latvia un
Skype/SEB_Latvija,
YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk