Image

2020. gada Ilgtspējas indeksā SEB banka ceturto gadu pēc kārtas saņēma Ilgtspējas indeksa Platīna kategoriju, kas ir augstākais uzņēmuma ilgtspējas novērtējums atbilstoši starptautiskām prasībām visos korporatīvās sociālās atbildības virzienos. Šāda novērtējuma saņemšanu veicināja ieguldījums, attīstot pārdomātu biznesa stratēģiju un labu biznesa pārvaldību, veidojot tīru un caurspīdīgu biznesa vidi, mazinot tiešo ietekmi uz apkārtējo vidi, kā arī rūpējoties par darbiniekiem un klientiem, tanī skaitā gādājot par ilgtspējīgiem risinājumiem finanšu pakalpojumu un servisa attīstīšanā.

SEB bankas vadītāja Ieva Tetere:

“Ilgtspējai manā izpratnē vienmēr bijusi daudz plašāka nozīme – vairāk nekā dabas resursu izmantošana. Pirmkārt – tā ir ilgtermiņa domāšana it visā, ko darām – sākot no lēmumiem, kuri atbalsosies pēc vairākiem gadiem, līdz pat darbībām šodien, kas var palīdzēt būvēt labāku nākotni. Otrkārt – ilgtspēja ir par to, kā mēs ieguldām resursus, dažādus resursus, kas mums doti pārvaldīšanai, kamēr esam dzīvi. Biznesā bez nepārtrauktas uzmanības un iesaistes no vadības gan ilgtermiņa domāšanu un atbildīgu resursu lietošanu kā ilgtspējas pamatu grūti nodrošināt, un tagad nonākam pie būtiskākā – ilgtspējības principu ieviešana prasa sabiedrības izpratni un iesaisti. Es domāju, ka izpratne un iesaiste ir tieši tas, kas SEB komandu padara tik īpašu.

Mūsu novērtējums ilgtermiņā, esot Platīna kategorijā, ir kā rezultāts gan vadības uzmanībai, gan komandas izpratnei un iesaistei.  Lai arī pilnveidei nav robežu, redzu, cik nozīmīgu ietekmi valsts ilgtspējas nodrošināšanai dod ik viena uzņēmēja un sabiedrības locekļa skats un rīcība ilgtermiņā. Īstermiņš ir viegli, bet trausli, ilgtermiņš ir grūtāk, bet pamatīgi.”

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk