Image

Turpinot iepriekšējos gados veiksmīgi īstenoto apmācību programmu uzņēmumiem, SEB banka jau sesto reizi izsludina pieteikšanos biznesa pilnveidei veltītajai Izaugsmes programmai. Lai veicinātu straujāku sava uzņēmuma izaugsmi, teju četru mēnešu garumā Latvijas uzņēmumiem būs iespēja pilnveidot zināšanas un prasmes tādās jomās kā izaugsmes domāšana, klientu izzināšana un pieredze, inovācijas, mārketings un pārdošana, kā arī mūsdienīga finanšu plānošana un ilgtspēja. Dalībai programmā uzņēmumi aicināti pieteikties līdz 30. septembrim.

Izaugsmes programmu SEB banka īsteno sadarbībā ar vadības konsultāciju uzņēmumu “Civitta Latvija”. Tā paredzēta Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem ar vismaz divu gadu pieredzi uzņēmējdarbībā un vismaz 200 000 eiro apgrozījumu gadā. Dalība ir bez maksas, un SEB banka tās īstenošanā iegulda 40 000 eiro. Kopš 2018. gada Izaugsmes programmu jau absolvējuši 59 Latvijas uzņēmumi. Arī šogad programma norisināsies virtuāli, tādējādi paplašinot iespējamo dalībnieku loku, jo apgūt programmas sniegtās iespējas varēs no jebkuras vietas Latvijā vai pat atrodoties ārpus tās.

SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars:

“Šobrīd visā pasaulē notiek pārmaiņu procesi, kas tieši ietekmē arī ekonomiku, tāpēc jaunu prasmju un zināšanu apguve ir īpaši svarīga, domājot par ilgtspējīgiem biznesa modeļiem. Es aicinātu uzņēmumus izmantot šo iespēju bez maksas pilnveidot savas zināšanas vietēja un starptautiska mēroga profesionāļu vadībā, lai ne tikai izvērtētu savu šā brīža darbību, bet rastu jaunas idejas sava uzņēmuma konkurētspējas sekmēšanai ne tikai Latvijas mērogā, bet arī ārpus tās. Lai to paveiktu, šobrīd jo īpaši būtiska ir spēja savus pakalpojumus sniegt attālināti. Šogad Izaugsmes programmā īpaša uzmanība tiks pievērsta arī ilgtspējas jautājumiem, lai rosinātu uzņēmumus domāt, kā šodienas izvēles un lēmumi var sekmēt izaugsmi, vienlaikus mazinot ietekmi uz vidi un nākamajām paaudzēm.”

“Civitta Latvija” projektu vadītājs Ronalds Štrauhs:

“Viens no veiksmīgas uzņēmējdarbības stūrakmeņiem bija, ir un būs spēja ne tikai domāt, bet arī rīkoties un būt soli tālāk, nekā pārējā pasaule. Īpaši šajā strauji mainīgajā vidē redzam, ka uzņēmumi, kas veikuši rūpīgu risku analīzi un atbilstoši rīkojas, spēj saglabāt savu konkurētspēju. Darba tirgū, kur cīņa par talantiem ir nemitīga, procesu digitalizācija vairs nav nekāda inovācija – tā ir ikdiena. Uzņēmumi, kam nav spēcīgas iekšējās pētniecības un attīstības kultūras un iespējas radīt tehnoloģijas no “nulles”, visbiežāk izvēlas iet inovāciju ceļu, kur tiek apvienoti dažādi jau eksistējoši risinājumi. Tiem pievērsīsimies arī Izaugsmes programmā, lai aicinātu uzņēmumus domāt jaunās kategorijās un palīdzētu apgūt dažādas metodes produktu un pakalpojumu izstrādē un pilnveidošanā.”

Programmas ietvaros 12-15 ambiciozi uzņēmumi gan vietēja, gan starptautiska mēroga ekspertu un mentoru vadībā strādās pie sava produkta, pakalpojuma vai koncepta idejas attīstības, kā arī pie procesu izmaiņām, kas var palīdzēt uzņēmumam straujāk augt. Papildus ierastajam saturam dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī individuālā ideācijas sesijā, lai ar mentora atbalstu izvērtētu savu biznesa ideju un izveidotu konkrētu aktivitāšu plānu, ko realizēt programmas laikā un pēc tās. 

Programmas laikā īpaša uzmanība tiek veltīta biznesa zināšanu un prasmju pilnveidošanai ar uzsvaru uz tādām digitalizācijas laikam raksturīgām prasībām kā digitālo tehnoloģiju pielietojums, inovācijas, izaugsmes domāšana, mārketings un pārdošana, kā arī mūsdienīga finanšu plānošana. Izaugsmes programmas lekcijas būs pieejamas ikvienam interesentam tiešsaistē, savukārt darba semināri, mentoru atbalsts un individuālās sesijas būs pieejamas tikai programmas dalībniekiem.

Vairāk par Izaugsmes programmu: https://www.seb.lv/izaugsmes-programma.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 30. jūniju SEB grupas kopējie aktīvi veido 3,445 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,401 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

 

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk