Image

SEB banka izsniegusi zaļo mikrokredītu 20 tūkstošu eiro apmērā ilgtspējas un energoefektivitātes uzlabošanai uzņēmumam SIA GLASSDEP, kas nodarbojas ar visa veida stikla griešanu un stikla izstrādājumu izgatavošanu. Aizdevumu plānots izmantot saules paneļu uzstādīšanai, savukārt nākotnē uzņēmums neizslēdz iespēju veikt arī citus ieguldījumus ilgtspējīgākas uzņēmējdarbības nodrošināšanā.

“Šobrīd Latvijā arvien aktīvāka kļūst privātīpašuma aprīkošana ar saules baterijām, un tieši mājokļa aprīkošana ar tām mudināja arī uzņēmumam izvēlēties šādus energoefektīvus risinājumus,”

saka SIA GLASSDEP direktors Andrejs Ivanovs, prognozējot, ka no saules paneļu saražotā elektrības daudzuma 80% tiks patērēti pašu vajadzībām, savukārt 20% tiks nodoti kopējā tīklā.

SEB bankas aizdevumu uzņēmums izmantojis saules paneļu uzstādīšanai, taču nākotnē uzņēmums neizslēdz iespēju iegādāties arī elektroauto, tādējādi vēl papildu domājot par ilgtspējīgiem un videi draudzīgiem risinājumiem.

“Energoefektivitāte ir viens no faktoriem, kas var būtiski ietekmēt uzņēmumu konkurētspēju, ražošanas izmaksas un tādējādi arī preču un pakalpojumu cenu gala patērētājam. Īpaši aktuāli tas ir šī brīža ekonomiskajā situācijā, tāpēc SEB banka ir gatava palīdzēt un atbalstīt komersantus, kam nepieciešami papildu naudas līdzekļi ilgtspējīgu risinājumu ieviešanai,”

uzsver SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

Kā liecina SEB bankas aptauja, ieguldīt ilgtspējā uzņēmējus Latvijā visvairāk motivē iespēja saņemt valsts atbalstu un dažādus grantus (59%). Vienlaikus vairāk nekā pusi uzņēmēju (53%) motivē arī konkurētspējas palielināšana, savukārt 14% aptaujāto uzņēmēju atzīst, ka ieguldījumi ilgtspējā ir nozīmīgi ietekmes uz vidi dēļ, domājot, piemēram, par CO2 pēdas mazināšanu.

Ar mērķi atbalstīt mazos un vidējos uzņēmumus, kuri vēlas ieviest videi draudzīgus risinājumus, SEB banka piedāvā zaļo kredītu līdz 20 000 eiro ar īpašiem nosacījumiem saules paneļu un elektroauto uzlādes staciju iegādei. Vairāk informācijas Zaļais mikrokredīts | SEB.  

*Aptauju pēc SEB bankas pasūtījuma šī gada maijā veica pētījumu aģentūra “Norstat”, un tajā piedalījās 503 Latvijas, 510 Lietuvas un 506 Igaunijas mazie un vidējie uzņēmumi.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2022. gada 30. jūniju SEB grupas kopējie aktīvi veido 4,113 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,100 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 16 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk