Image

Kopš ārkārtējās situācijas izsludināšanas marta vidū līdz 1. jūnijam SEB banka sniegusi atbalstu kopumā vairāk nekā 1600 kredītņēmējiem – 1496 privātpersonām un 182 uzņēmumiem, kuri saskārušies ar finanšu grūtībām Covid-19 pandēmijas dēļ. Veicot grozījumus vairāk nekā 2400 kredītlīgumos, kopējais kredītsaistību atlikums tiem klientiem, kuriem piešķirta kredītsaistību labvēlība, ir vairāk nekā 200 miljoni eiro.

Privātpersonu segmentā kopumā līdz 1. jūnijam veikti grozījumi 1794 kredītlīgumos gan mājokļa kredītam, studiju un studējošā kredītam, gan arī patēriņa kredītam un līzinga pakalpojumiem. Kopējais kredītsaistību atlikums tiem klientiem, kuriem piešķirta kredītsaistību labvēlība, ir ap 60 miljoniem eiro. Savukārt uzņēmumu segmentā veikti grozījumi 635 kredītlīgumos, un kopējais kredīsaistību atlikums ir ap 143 miljoniem eiro. Piešķirto finansējumu veidi, kam visvairāk piešķirts labvēlības periods, mazo un vidējo uzņēmumu segmentā ir līzings, investīciju aizdevumi, overdrafti un finansējums apgrozāmajiem līdzekļiem, savukārt lielo uzņēmumu segmentā – finansējums investīciju projektiem, kā arī līzings.

SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars:

“Redzam, ka mūsu klienti – gan privātpersonas, gan uzņēmumi, rīkojās ļoti atbildīgi un, saskaroties ar grūtībām pildīt savas  kredītsaistības, savlaicīgi vērsās pie mums, negaidot, kad situācija izveidojas par lielu problēmu. Sarunās ar klientiem katru gadījumu izvērtējam individuāli, piedāvājot atbilstošāko risinājumu, kas būtu labākais mūsu klientam un pieņemams mums kā atbildīgam kreditētājam. Redzam arī, ka šobrīd klientu pārliecība par savas finansiālās situācijas stabilitāti ilgtermiņā atkal ir augusi, jo kopš aprīļa beigām jaunu kredītu pieteikumu īpatsvars kļuvis lielāks, nekā pieteikumu skaits kredītu labvēlības perioda piešķiršanai. No bankas puses šobrīd nekas nav mainījies – mēs turpinām atbalstīt klientus un piešķirt finansējumu tieši tāpat, kā pirms ārkārtējās situācijas izsludināšanas, atbildīgi izvērtējot un pārrunājot ar klientiem katru situāciju individuāli.”

Kredītu labvēlības periods sniedz iespēju, saskaroties ar finanšu grūtībām, uz laiku atlikt kredīta pamatsummas maksājumu, saglabājot esošos līguma nosacījumus. Šajā laikā ir jāturpina maksāt tikai procentu maksājumi.

Plašāka informācija par SEB bankas atbalstu kredītņēmējiem: https://www.seb.lv/atbalsts-kreditnemejiem.

 

Papildu informācijai:

Elīna Neimane, SEB bankas privātpersonu segmenta komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:

Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia

www.seb.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk