Image

Nedēļas laikā, kopš veikti grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas paredz iespēju arī valsts galvoto studiju un studējošā kredītu pamatsummas atmaksu atlikt uz termiņu līdz sešiem mēnešiem, SEB banka sniegusi atbalstu jau 230 kredītņēmējiem, pārskatot kopumā ap 250 līgumu.

Pieteikties valsts galvoto studiju un studējošā kredītu pamatsummas atmaksas atlikšanai varēs līdz 2020. gada 31.decembrim. Visi pārējie studiju un studējošā kredītlīgumu nosacījumi paliek nemainīgi – labvēlības perioda laikā ir jāmaksā kredīta procenti, netiek pagarināts kredīta kopējais atmaksas termiņš un netiek veikti arī citi grozījumi kredītlīgumā. Par kredītiem, kas tika izsniegti līdz 2001.gada maijam no valsts budžeta līdzekļiem, ar iesniegumu par pamatsummas atmaksas atlikšanu jāvēršas Studiju un zinātnes administrācijā.

SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars:

“Valstī noteiktie piesardzības pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai nenoliedzami ir ietekmējuši virkni nozaru, tāpēc svarīgi atbalstīt ikvienu, kam šobrīd ir samazinājušies ienākumi un līdz ar to radušās grūtības pildīt kredītsaistības. Valdības lēmums veikt grozījumus, lai nodrošinātu iespēju saņemt kredītatmaksas labvēlību arī studiju kredītiem, šobrīd ir ļoti būtisks atbalsts tiem, kuri ir ņēmuši valsts galvoto studiju kredītu studiju maksas segšanai vai studējošā kredītu ikdienas izdevumiem.”

Lai pieteiktos iespējai pārskatīt kredītlīgumu, privātpersonām jāraksta iesniegums internetbankā sadaļā Kredīti/līzingi -> Mani kredīti -> Pieteikums labvēlības periodam vai jāsazinās ar savu darījumu vadītāju. SEB banka nodrošina iespēju pārskatīt savu kredītlīgumu bez komisijas maksas, tostarp izmantot iespēju uz laiku atlikt kredīta pamatsummas atmaksu, saglabājot esošos kredīta nosacījumus. Savukārt patēriņa kredītiem un līzingam tiek nodrošināta iespēja atlikt pamatsummas maksājumu līdz 3 mēnešiem.

Plašāka informācija par SEB bankas atbalstu kredītņēmējiem: https://www.seb.lv/atbalsts-kreditnemejiem.

Šobrīd  SEB banka ir vienīgā banka, kas nodrošina studentiem aizdevumus ar valsts galvojumu. 2019. gadā SEB banka studentiem piešķīrusi 1469 aizdevumus ar valsts galvojumu par aptuveni 9,4 miljoniem eiro. No piešķirtajiem aizdevumiem 83% bija studiju kredīti, kas paredzēti studiju maksas segšanai, bet 17% – studējošā kredīti ikdienas tēriņiem. Vidējā studiju kredīta summa pērn bija ap 6200 eiro, bet vidējā summa studējošā kredītam – nedaudz vairāk par 7000 eiro. Pērn kredītiem ar valsts galvojumu visvairāk pieteicās studenti no Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un Biznesa augstskolas “Turība”. Aptuveni 7% no piešķirtajiem aizdevumiem bija kredīti, ko saņēmuši ārzemēs studējošie jaunieši.

Papildu informācijai:

Elīna Neimane, SEB bankas privātpersonu segmenta komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv

Vairāk par SEB grupu Latvijā:

Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia

www.seb.lv

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk