Image

Sekojot līdzi naudas cenas izmaiņām tirgū un reaģējot uz klientu pieprasījumu, SEB banka palielina procentu likmi par uzkrājumu krājkontā, tostarp par uzkrājumu, kas veidots Digitālajā krājkasē, no 0,5% līdz 0,9% gadā. Turklāt, sākot ar 3. aprīli privātpersonām ir pieejams trīs mēnešu termiņnoguldījums ar likmi 1,3% gadā.

SEB bankas Digitālo krājkasi var saukt par pirmo soli pretī uzkrājumam. Ar šī rīka palīdzību tiek noapaļoti ar karti veiktie pirkumi līdz nākamajam pilnajam eiro, bet starpība starp noapaļoto un samaksāto summu tiek ieskaitīta krājkontā. Viss notiek automātiski un gandrīz nemanāmi, toties tas palīdz izjust prieku, redzot, ka krājkontā veidojas uzkrājums. Digitālā krājkase SEB klientiem ir pieejama jau vairāk nekā piecus gadus un ir īpaši iecienīta starp klientiem vecumā no 26 līdz 36 gadiem. Izmantot Digitālo krājkasi var klienti no 18 gadu vecuma, savukārt vecākajam SEB Digitālās krājkases lietotajam ir 95 gadi.

Šobrīd SEB bankas Digitālo krājkasi izmanto gandrīz 34 tūkstoši klientu, kuru kopējais uzkrājums pašreiz ir vairāk nekā 17,5 miljoni eiro. Vidēji mēnesī uz Digitālo krājkasi lietotājam pārskaitās ap 15 eiro – summa ir atkarīga no tā, cik aktīvi cilvēki izmanto maksājumu kartes, lai norēķinātos par pirkumiem un pakalpojumiem. Vidējais viena klienta uzkrājums Digitālajā krājkasē šobrīd ir ap 400 eiro.

Krājkontu uzkrājuma veidošanai izmanto vairāk nekā puse aktīvo SEB bankas klientu.

Par SEB bankas termiņnoguldījumu un krājkontu

Termiņnoguldījums ir piemērots noteiktas naudas summas noguldīšanai uz noteiktu laika periodu no 3 līdz 36 mēnešiem. Noguldījuma termiņa beigās banka pārskaita noguldīto summu un procentus uz klienta norēķinu kontu. Termiņa laikā nav iespējams veikt papildu iemaksas. Savukārt pārtraucot līgumu pirms laika, nebūs iespējams saņemt uzkrātos procentus, bet vien noguldīto summu. Soda nauda par pirmstermiņa līguma izbeigšanu nav paredzēta.

Procentu likmes termiņnoguldījumiem* privātpersonām:

3 mēneši – 1,3%

6 mēneši – 1,5%

12 mēneši – 2%

24 mēneši – 2%

36 mēneši – 2%

Procentu likmes termiņnoguldījumiem* juridiskām personām:

3 mēneši – 1,3%

6 mēneši – 1,5%

12 mēneši – 2%

24 mēneši – 2%

36 mēneši – 2%

* Minimālā noguldījuma summa 500 EUR

Krājkonts ir drošs veids, kā uzkrāt naudu gan mazākiem un lielākiem pirkumiem, gan neparedzētiem izdevumiem. Krājkontā var ieskaitīt naudu gan ar vienreizēju maksājumu, gan noformēt regulāro maksājumu. Naudas izņemšana no krājkonta ir bez komisijas, piesakot to vizmas trīs dienas iepriekš.

Procentu likme krājkontam – 0,9%

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk