Image

SEB banka piešķīrusi finansējumu 16,3 miljonu eiro apmērā nekustamā īpašuma attīstītājam Nordic & Baltic Property Group”. Finansējums paredzēts biznesa centra Unity” esošo saistību refinansēšanai.

Biznesa centrs „Unity” ir mūsdienīgs B klases biroju komplekss Pārdaugavā, kura 17 200  kvadrātmetru platības telpas nomā vairāk nekā 60 uzņēmumu. Ēka aprīkota ar mūsdienīgām vēdināšanas un dzesēšanas  iekārtām, kas nodrošina optimālu mikroklimatu telpās, kā arī apkures sistēmu, kas ir individuāli regulējama katrai telpai, tādējādi mazinot kopējo resursu patēriņu. Ēkā darbojas vairāki interneta pakalpojumu piegādātāji, kas nodrošina kvalitatīvu interneta un  telekomunikāciju pakalpojumu kvalitāti.

“Nordic & Baltic Property Group” vadītāja Baltijas valstīs Jekaterīna Kolosova:

“Esam uzsākuši savu nekustamo īpašumu sakārtošanu atbilstoši ilgtspējas standartiem, lai nodrošinātu ēku nomniekiem produktīvāku un veselīgāku iekšējo vidi, ietaupītu finanšu resursus, kā arī kopumā veicinātu zemāku resursu patēriņu. Kā ēkas īpašniekam un iznomātājam mums ir svarīgi iegūt BREEAM In-Use sertifikātu, tādējādi apliecinot atbilstību augstākajiem ilgtspējas standartiem. Tas nozīmē ne tikai enerģijas taupīšanu un zemākas izmaksas mūsu ēku nomniekiem, bet reizē ir arī mūsu ieguldījums vides ietekmes mazināšanā un mūsu nomnieku labklājībā.”

Starptautiski atzītā BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessement Method) sistēma ļauj novērtēt dažāda tipa ēkas (birojus, iepirkšanās centrus, daudzdzīvokļu ēkas, skolas u.c.) pēc dažādiem ilgtspējas kritērijiem, un šo sertifikāciju pielieto kā labāko praksi ēku būvniecībā visā Eiropā. BREEAM In-Use novērtēšanas sistēmu pielietoto iepriekš uzbūvētu un jau ekspluatācijā esošu ēku sertifikācijā. Šādus sertifikātus saņēmušajām ēkām ir zemākas izmaksas, augstāka vērtība, labvēlīgāka iekšējā vide un zemāks resursu patēriņš. 

SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts:

“Ilgtspējas principu ieviešana biroja ēku būvniecībā un attīstībā vairs nav tikai neaizsniedzams nākotnes koncepts. Ir svarīgi jau šodien veidot konstruktīvu skatījumu uz biroju segmenta attīstību un radīt tādus objektus, kuru vērtība ilgtermiņā nemazinās. Biznesa centrs „Unity” ir viens no piemēriem, kā, ieviešot jaunākās tehnoloģijas un pārdomātus, videi draudzīgus risinājumus, iespējams nodrošināt darbavietas kvalitāti, kā arī spert nozīmīgus soļus vides ietekmes mazināšanā.”

“Nordic & Baltic Property Group” ir nekustamā īpašuma attīstītājs, kas Latvijā pārvalda sešus aktīvus. Pieciem no tiem finansējumu nodrošina SEB banka.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 30. septembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 3 585 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2 422 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 500 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com

 

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk