Image

Saņemot aizdevumu no SEB bankas, kā arī investīciju no riska kapitāla fonda, poligrāfijas uzņēmums “Folded” plāno nozīmīgi paplašināt ražošanu un ieiet jaunās biznesa nišās. SEB bankas piešķirtais finansējums 300 tūkstošu eiro apmērā ir daļa no kopējā ieguldījuma uzņēmuma kapacitātes celšanai, kas ļaus “Folded” jau šogad uzsākt jaunu produktu ražošanu.

Uzņēmums “Folded” ir pazīstams kā kvalitatīva un atraktīva iepakojuma ražotājs galvenokārt eksportējošajiem Latvijas uzņēmumiem. Šobrīd “Folded” gatavojas jaunam attīstības posmam, sadarbībā ar SIA “Brain Games” uzsākot galda spēļu, kāršu un pužļu ražošanu mūsdienīgā, automatizētā cietā kartona iepakojumu ražotnē. Iecerēts, ka jaunā ražotne darbu uzsāks šoruden, tā atradīsies biznesa parkā “Ulmaņa parks II”. Jaunās ražošanas līnijas ļaus paplašināt “Folded” sniegto pakalpojumu apjomu, un, reaģējot uz pieaugošu pieprasījumu galda spēļu nišā, sadarboties ar spēļu izstrādātājiem Eiropā un Ziemeļamerikā.

“Pēdējo gadu laikā uzņēmēji visās nozarēs ir pārdzīvojuši milzīgus izaicinājumus, sākot no Covid-19 pandēmijas radītajām sekām līdz pamatīgām izmaiņām piegāžu ķēdēs. Tomēr tas parādīja arī labas iespējas jaunu biznesa ideju attīstībai, tāpēc tieši šobrīd pēc vērienīgas tirgus pārkārtošanās “Folded” varēs palielināt jaudu cietā kartona iepakojuma pasūtījumiem, kā arī papildus ieņemt pavisam jaunu biznesa nišu – galda spēļu, pužļu un kāršu spēļu ražošanu,”

norāda “Folded” ražotnes vadītājs Austris Polis.

”Folded” ir spilgts piemērs tam, kā Latvijas uzņēmumi spēj saskatīt izaugsmes potenciālu un iekļauties tirgus attīstības tendencēs, kas ir un būs aktuālas visā pasaulē. Kvalitatīvs iepakojums un galda spēles ir produkti ar pieaugošu pieprasījumu, tāpēc esam gandarīti par iespēju finansēt šāda Latvijas uzņēmuma kapacitātes stiprināšanu,”

norāda SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

Līdz šim SIA “Folded” galvenokārt izgatavojis cietā kartona iepakojumus Latvijas ražotājiem, kuri savu produkciju eksportē. 2021. gadā uzņēmums strādājis ar 504 tūkstošu eiro apgrozījumu un 18 tūkstošu eiro peļņu. Kopš 2021. gada SIA “Folded” ir uzņemts LIAA Jūrmalas biznesa inkubatorā un ir saņēmis šīs programmas atbalstu. Kopējais finanšu ieguldījums “Folded” jaunās ražotnes izveidē ir 1,7 miljoni eiro, investīcija viena miljona eiro apmērā piesaistīta no riska kapitāla fonda “Expansion Capital” kā daļēji konvertējams aizdevums.

 

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2022. gada 31. martu SEB grupas kopējie aktīvi veido 3766 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2432 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

 

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk