Image
Canva

Šī gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar pērna gada pirmo ceturksni, pieprasījums pēc termiņnoguldījumiem audzis vairāk nekā 20 reizes, bet kopējā trīs mēnešos noguldītā summa šogad ir aptuveni 70 reizes lielāka. Lai vēl vairāk atbalstītu iedzīvotāju vēlmi veidot uzkrājumu ar garantētu ienesīgumu un ļautu brīvajai naudai strādāt, SEB banka no 26. aprīļa kārtējo reizi palielina procentu likmes termiņnoguldījumiem un krājkontam.

“Ņemot vērā Eiropas Centrālās bankas apņemšanos turpināt paaugstināt procentu likmes, mums ir iespēja turpināt uzlabot savu termiņnoguldījumu piedāvājumu klientiem. Īpaši aktuāli šis ir klientiem ar zemu riska apetīti, kuru, jāatzīst, Latvijā ir vairākums,” norāda SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

“Līdz šim klienti absolūtajā vairumā gadījumu brīvos līdzekļus turēja Digitālajā krājkasē (t.i. krājkontā), taču redzam, ka interese par termiņnoguldījumiem atgriežas. Šī gada pirmais ceturksnis tam ir spilgts pierādījums – gan noguldītāju skaits, gan noguldījuma apjoms audzis vairākus desmitus reižu.”

Arnis Škapars skaidro, ka, saskaņā ar SEB bankas datiem, iedzīvotāji šobrīd noguldījumos novirzījuši apmēram piekto daļu līdzekļu, pārējie glabājas bankas kontos.

“Šis ir brīdis, kad patiešām vērts apdomāt stratēģisku savas naudas izvietošanu, tāpēc esam radījuši labākos priekšnoteikumus, lai klientiem garantētu konkurētspējīgu pienesumu,” noslēdz viņš.

Termiņnoguldījums ir visērtākais un visdrošākais veids, kā ļaut brīvajai naudai strādāt, tādejādi audzējot savu “drošības spilvenu”. Turklāt nepieciešamības gadījumā nauda ir pieejama uzreiz – pārtraukt depozītu var bez papildu komisijas vai soda procentiem. Saskaņā ar SEB bankas datiem, vidējā noguldījumu summa pieaugusi līdz gandrīz 25 tūkstošiem eiro.

SEB bankas likmes no 2023. gada 26. aprīļa

Procentu likme krājkontam, tai skaitā par uzkrājumiem, kas veikti Digitālajā krājkasē, palielināta no 0,9% līdz 1,15% – šobrīd šī ir augstākā procentu likme par uzkrājumiem krājkontā Latvijā.

Termiņnoguldījumiem 3 mēnešu likme palielināta no 1,3% uz 1,55%, 6 mēnešu likme – no 1,5% uz 1,75%, savukārt 12, 24 un 36 mēnešu likmes – no 2% uz 2,6%. Tādejādi SEB bankas padāvātas procentu likmes šobrīd ir vieni no augstākajam tirgū.

Papildu informācijai:
Jeļena Novaka, SEB bankas privātpersonu komunikācijas vadītāja – tālr. 29401327, jelena.novaka@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia, YouTube/SEBlatvia, LinkedIn/Seb-banka-latvia
www.seb.lv
SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2022. gada 30. jūniju SEB grupas kopējie aktīvi veido 4,113 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,100 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 16 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk