Image

SEB banka piešķīrusi aizdevumu 320 000 eiro apmērā Latvijas mēbeļu ražošanas uzņēmumam SIA “Bolderāja serviss” saules paneļu sistēmas uzstādīšanai uzņēmuma ražotnē Rīgā. Kopumā plānots uzstādīt 1400 saules paneļus vairāk nekā 3000 kvadrātmetru platībā.

Ar SEB bankas atbalstu tiks segta lielākā daļa no veicamā darba izmaksām, kas kopā ir aptuveni pusmiljons eiro.Saules paneļu sistēmu plānots uzstādīt uz ražotnes jumta, tā veicinot efektīvu energoresursu izmantošanu un enerģijas patēriņa samazināšanu uzņēmumā. Pēc darbu pabeigšanas, uzņēmums plāno saražot līdz pat 50% no kopumā nepieciešamā elektroenerģijas apjoma gadā. Saules paneļus plānots uzstādīt jau tuvāko mēnešu laikā.

“Energoresursu cenu straujais pieaugums ir licis mums pārskatīt savas izmaksu pozīcijas, meklējot veidus, kā organizēt darbību pēc iespējas efektīvāk. Saules paneļu uzstādīšana, lai arī sākotnēji prasa lielus ieguldījumus, tomēr ilgtermiņā mums ļaus samazināt izmaksas par elektroenerģiju pat uz pusi. Turklāt, šis ir ļoti būtisks solis arī no ilgtspējīgas uzņēmējdarbības un vides ietekmes mazināšanas viedokļa,” stāsta SIA “Bolderāja serviss” valdes priekšsēdētājs Valdis Krauklis.

“Saules paneļi ir izdevīgs alternatīvās enerģijas avots, kas nodrošina stabilitāti un paredzamību uzņēmuma izmaksās. Īpaši svarīgi tas ir ražošanas nozarē, kur elektroenerģijas cenas svārstības var ietekmēt produkcijas pašizmaksu, ko jau būtiski ietekmē straujā inflācija. Jo lielāks elektroenerģijas īpatsvars kopējās ražošanas izmaksās, jo aktuālāks šis jautājums uzņēmējiem, tāpēc esam gatavi palīdzēt to risināt un atbalstīt ar finansējumu,“ komentē SEB bankas mazo un vidējo uzņēmumu finansēšanas pārvaldes vadītājs Ģirts Priede. 

SIA “Bolderāja serviss” jau kopš 1993. gada nodrošina kvalitatīvas korpusa mēbeles birojiem un izglītības iestādēm. Saules paneļu uzstādīšana uz ražotnes jumta ir tikai viens no vairākiem vides un ilgtspējas pasākumiem, ko SIA “Bolderāja serviss” īsteno. Plānots ieviest arī inovatīvas un dabai draudzīgas tehnoloģijas, pilnveidot esošo tehnoloģiju apguvi, tāpat arī palielināt konkurētspēju Latvijas un eksporta tirgos, kā arī paplašināt un diversificēt pārdošanas tirgus.

Papildu informācijai:
Elīna Neimane, Korporatīvās komunikācijas pārvalde, uzņēmumu komunikācijas vadītāja – 26861570, elina.neimane@seb.lv
Vairāk par SEB grupu Latvijā:
Twitter/SEB_Latvia, Facebook/SEB.Latvia un Skype/SEB_Latvija, YouTube/SEBlatvia
www.seb.lv

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem. SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2021. gada 30. jūniju SEB grupas kopējie aktīvi veido 3,445 miljardus Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2,401 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku. Vairāk par SEB grupu:
www.sebgroup.com

Saistītās ziņas

Par mums

Kļūt par biedru

Nesen meklētais

Dokumenti

Dokumenti - 0
Pages - 0

Skatīt vairāk